IFK kunde inte rå på starkt SAIK

Nej, det blev ingen rolig onsdagskväll för alla IFK:are. Ett IFK Vänersborg som inte kom upp i rätt nivå mot ett starkt och sylvasst SAIK kunde bara sluta på ett sätt – med klar förlust.

SAIK inledde matchen i högt tempo och satte IFK-försvaret och Gabriel Bridholm – åter i målet efter en match vid sidan – under hård press inledningsvis. Med undantag för Johan Östbloms snygga 0-1-mål klarade de dock av uppgiften på ett klart godkänt sätt även om det stundtals såg på tok för tamt ut när SAIK-spelarna kom i genomåkningar.

IFK kom in i matchen

Efter att sisådär en kvart gått av matchen började SAIK:s tempo att mattas av lite samtidigt som IFK fick bättre grepp om både motståndare och sitt eget spel. En del halvchanser och hörnor skapades där Nils Berner hade den hetaste när han snappade upp ett inspel i straffområdet och försökte lyfta bollen över Joel Othén – som dock på något sätt fick upp en hand, stoppade bollen och såg till att en försvarare kunde rensa bort den på mållinjen.

SAIK anföll i vanlig ordning med mycket folk men IFK fick bra styrning på dem och tvingade SAIK-spelarna till distansskott som Gabriel Bridholm räddade fint gång på gång. Strax innan paus fick dock ”Gabbe” kapitulera när Christoffer Edlund sköt utifrån och Johan Östblom kunde slå in returen från nära håll.

Giftigt SAIK

Båda SAIK:s mål föregicks av bolltapp centralt i planen från IFK och straffade sig direkt. SAIK är hypergiftiga. Det fick man se prov även i inledningen av andra halvlek när SAIK släppte boll och rörde sig riktigt bra och Ted Haraldsson kunde utnyttja luckorna som uppstod till att göra 0-3. Inte långt därefter slog Dennis Henriksen en mycket fin genomskärare till Erik Pettersson som gjorde 0-4 och matchen var i princip avgjord.

IFK tog förvisso en timeout, klev på lite hårdare framåt och kunde göra två mål på kort tid (Hedqvist på straff och Röing på hörnretur) och hade bud på fler mål men riktigt nära kom man aldrig. När sedan Johan Östblom kom fri från halva planen efter ett snabbt målvaktsutkast och Johan Löfstedt pricksköt in bollen så blev det 2-5 och 2-6 i slutet av matchen.

SAIK blir att räkna med 

Den insats IFK stod för i den här matchen var inte alls i nivå med tidigare matcher den här säsongen. Förvisso mötte man ett mycket bra SAIK som visade att man blir att räkna med i guldstriden i år, men IFK spelade avvaktande, gjorde för många misstag och visade på tok för stor respekt för motståndarna inledningsvis. Det man kan ta med sig från matchen är den avslutande halvtimmen då IFK bestämde sig för att kliva på hårdare framåt och också skapade mer under 20-30 minuter i offensiv väg än hela den första timmen av matchen.

I IFK var Gabriel Bridholm bäst, i Sandviken Johan Östblom.

Härnäst är det IFK Kungälv på bortaplan som gäller, nu på lördag. Älgarna anordnar en buss dit och information finner ni på www.algarna.net.

Läs mer om matchen:

Matchbilder Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

TTELA

Sveriges Radio Väst