IFK KLARA FÖR SLUTSPEL EFTER NY SEGER

Text: Svante Johansson   Foto: Patrik Karlsson

Kalix Bandy – IFK Vänersborg 3-4

Hedqvist avgjorde på övertid mot Kalix. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg är klara för slutspel efter seger borta mot Kalix med 4-3. Det var återigen en jämn match där IFK avgjorde i slutsekunderna, när Joakim Hedqvist drämde in ett frislag.

– En helt rättvis seger, vi var klart bättre än Kalix. Oavgjort hade gått an, men att Jocke fick avgöra i slutsekunden känns helt rätt, säger en glad assisterande tränare i IFK, Marcus-Sixtensson-Ottosson.

-Domaren dömde straff för oss när det var fem minuter kvar, men sen ändrade han sig och det blev ingen straff. Så vi sa att det inte var mer än rätt att Jocke fick avgöra med frislaget istället.

Snacket innan matchen handlade mest om kylan uppe i norra Sverige, och om det överhuvudtaget skulle bli någon match. Nu stannade termometern på -21!

Sulor i skridskorna och varm saft

-Vi klarade kylan bra. Det var väl om händerna som det blev lite kallt. Vi fick hjälp av Andreas Eriksson pappa, som hade fixat sulor att lägga i skridskorna. Han hade även med sig varm saft till killarna, så den hjälpen tackar vi för, hälsar Marcus

-Vi hade faktiskt en liten supporterskara på plats. Eriksson och Viklund kommer ju från Kalix, men även Perttis familj hade kommit från Finland. Jätteroligt för killarna.

Kalix tog ledningen i matchen, men den ledningen kvitterades av Martin Röing på hörna. Efter detta var IFK aldrig i underläge mer, utan ledde matchen både med 2-1, 3-2 och slutligen 4-3. Som så många gånger förr var det #57 Joakim Hedqvist som stod för IFK-målen.

Det första satte han på straff, strax innan halvtid. Det andra var ett väldigt snyggt spelmål enligt Marcus Sixtensson-Ottosson.

-VI spelar runt på flera killar i laget,och sen avslutar Jocke med att bomba upp den i nättaket.

Hedqvist tredje och sista mål var alltså det avgörande frislaget. Därmed är IFK Vänerborg fortfarande obesegrat 2014. Sju matcher på 20 dagar har gett fem segrar och två oavgjorda resultat. IFK har med andra ord en hysterisk form och det kanske är synd att elitserien tar uppehåll nu.

Lugn hemresa

-Nej det känns bra. Vi behöver hämta andan lite, säger Marcus. Det blir perfekt med en lugn tågresa hem och så har killarna fått ledigt tills på tisdag.

Segern innebär också att IFK är slutspelsklara, med fyra matcher kvar att spela.

– Känns jättebra att det är klart och att vi slipper jaga poäng ändå in till slutet. Vi skall fokusera på bra träning nu under speluppehållet, men ser också mycket framåt. Vi har en väldigt positiv känsla i laget, så vi kan störa alla lag nu, menar Marcus.

Du lovade ju innan Norrlandsturnen att några poäng skulle vara med hem till Vänersborg. Nu blev det full pott.

-Otroligt starkt gjort av oss. Bättre än vad vi vågade hoppas på. Men vi har ett fantastiskt gött gäng nu, och det känns som om vi aldrig ger oss. Vi har hittat väldigt rätt med vårt spel, så det lovar gott, avslutar Marcus Sixtensson-Ottosson.

Mer om matchen:

Matchrapport

johnskoglund.se – radiointervju med Jocke Hedqvist och Stefan Karlsson

SR.se – intervju med Jocke Hedqvist

SR.se – intervju med Kalix tränare Peter Stock

Norrbottens Kuriren