IFK fortfarande obesegrade efter 5-4 mot Vetlanda

Familjefest och seger

IFK vann en jämn fight mot Vetlanda som innehöll en hel del dramatik. Det var två lag som följdes åt hela vägen.

– Det var väldigt jämnt som det brukar vara mot Vetlanda men idag plockade vi med oss två poäng och det är fantastiskt skönt, säger Jesper Bryngelsson. Vi hade lite för mycket respekt för deras lyftspel så vi fick hem för mycket folk stundtals och var lite passiva i vårt försvarsspel och då fick vi inte med offensiven. Det är starkt att vinna och det stärker gruppen ännu mer när det nu hackade lite, tycker Jesper.

Sex minuter tog det innan Emil Viklund gjorde mål igen och 1-0 till IFK på en hörnretur, hans åttonde för säsongen.

Det var annars Vetlanda som hade mest boll men IFK var stabila i försvarsspelet. Kimmo Kyllönen var tillbaka i målet och greppade skott från Fredrik Bringe i ett bra läge och även en vass hörna. Hemmalagets anfall blev korta och Vetlanda fick stort utrymme men skotten satt inte på mål.

Men när IFK ställde om så blev det farligt och Adam Herou Löf kom med fart till vänster och gjorde 2-0 på ett kanonskott efter 25 minuter.

Då hade VBK haft bollen mest och reducerade sju min senare när Emil Federov skickade in 1-2 på volley.

Sista halvan av första halvlek var det gästerna som förde spelet efter en del slarv från IFK och inget rejält tryck i offensiven.

Kvitteringen till 2-2 kom direkt i andra halvlek när Joakim Andersson fick bra träff på en hörna.

Det blev en signal till IFK att få bättre fart i spelet och matchens intensitet ökade med mer spel på kanterna och framåt. På en hörna efter ett bra anfall så gjorde Linus Hagman 3-2.

Vetlandas anföll friskt och Kyllönen fortsatte att storspela med flera fina ingripanden.

Lukas Forsström hölls sig framme på en hörna och sprätte in 4-2. Hans första elitseriemål för säsongen och det kom i ett bra läge efter sextionio minuter när matchen stod och vägde.

– Det var otroligt skönt, en riktig krigarseger, säger Linus. Det var lite framåt och tillbaka hela matchen så det var skönt att få göra målet. Det är lite känslor, lite nervöst att spela en sådan här jämn match men det är så det skall vara. Det är en bra känsla i hela föreningen och framförallt i laget. Det är roligt att komma till Arena varje gång, tycker Lukas efter segern.

Vetlanda gavs sig inte utan reducerade till 4-3, återigen efter en hörna när situationen såg ut att vara över efter en bra täckning så skickade Fredrik Bringe in bollen i mål.

Emil Viklund gjorde sitt andra för kvällen när han satte 5-3.

Det var inte över där utan ännu en gång kom gästerna tillbaka och reducera igen till 5-4 åter igen var det Joakim Andersson som gjorde mål, nu på hörna när det var två minuter kvar att spela.

Då svängde det ordentligt om matchen som var jämn och spännande och som det brukar vara i mötena mot Vetlanda.

Joakim Andersson var som vanligt farlig men Kimmo Kyllönen vann den matchen i matchen. Han var lysande.

En match med en hel del dramatik sågs av 966 personer i Arenan.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno