IFK – Bollnäs 1-2

IFK Vänersborg föll med uddamålet 1-2 mot Bollnäs i fredagens sena kvällsmatch i Svenska Cupen. 

 En oerhört tung förlust där Christian Michelsson avgjorde för Hälsingelaget i matchens absolut sista minut. I anfallet innan hade Emil Viklund ett friläge där Pertti Virtanen räddade till hörna. Lägg därtill ett ribbskott från IFK kaptenen Jocke Hedqvist så målchanser saknades inte. 

-Som helhet har vi tagit stora steg i rätt riktning på slutet. Vi har tränat mycket på vår offensiv som jag ändå tycker sitter bra. Den senaste tiden har vi även klart förbättrat defensiven, så jag tycker ändå att vi kan ta med oss mycket som är positivt från denna turnering. Sedan är det ju oerhört tungt att förlora på detta viset. Vi skapar tillräckligt mycket klara målchanser för att vinna matchen, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

 

Bollnäs inledde matchen bäst och tog också tidigt ledningen genom Andreas Westh efter hörna. Bollnäs hade initiativet och hade också stolpskott fram till 2-0. IFK:s nyförvärv till den här säsongen från Broberg Jesper Öhrlund kvitterade i matchens 20 minut och IFK blev också betydligt bättre allteftersom matchen pågick.

 

I andra halvleks inledning hade Jocke Hedqvist ett rungande ribbskott. Dessutom flera klara målchanser, bland annat Emil Viklund som i slutminuterna var ytterst nära att göra 2-1 till IFK Vänersborg. Istället alltså ridå för IFK och med denna tunga och snöpliga förlust försvann möjligheterna till avancemang från grupp A. 

 

-Vi börjar ganska svagt, men jobbade oss in i matchen och när  Jesper Öhrlund kvitterade så tar vi över och skall vinna sett till klara målchanser. Sammantaget ett stort steg i rätt riktning för oss, och vi kan ta med oss mycket positivt från dessa matcher i Svenska Cupen. 

 

David Jensen gör en bra match på vänsterhalven. Kimmo återigen mycket bra i målet. Nu väntar Hammarby i en för Svenska Cupen betydelselös match för IFK innan laget åker hem och laddar för World Cup i Sandviken som är ett par veckor bort.

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno