Idrottsprofiler tror på IFK i kväll

Emil Viklund har imponerat denna säsongen,. Inte minst på bandylegenden Pavel Frants. Foto: Patrik Karlsson

Med endast några timmar kvar till avslag stiger bandytempen i Vänersborg. Hemsidan bad några idrottsprofiler tippa resultat i kvällens match.

Daniel Svedberg (Välkänd bandyprofil. Spelat i bla IFK Vänersborg, Västerås, Vetlanda, BolticGöta, Gripen Trollhättan och Bollnäs. Sm-guld 2000/01 med Västerås SK)

– 6-4 till IFK. Om IFK Vänersborg får grepp om Hammarby i defensiven kommer IFK kontra sönder Hammarby. Jag tror Hammarbys spel passar IFK väldigt bra. Faran är om Hammarby väljer att låta IFK spela och själva kontra, då kan matchbilden bli annorlunda och siffrorna omvända. Men jag tror IFK kvitterar idag.

Valeri Gratchev (Den främsta spelaren som någonsin spelat i IFK Vänersborg och en av världens bästa spelare genom alla tider. Valeri har flera VM-guld på sin meritlista)

Jag tror det blir 5-4, säger Valeri, som passar på att hälsa alla Vänersborgare lycka till.

Pavel Frantz (En av världens bästa försvarare genom alla tider. Förutom IFK Vänersborg har Frants representerat: Dynamo Moskva, Dynamo Kazan, HK Vodnik, Nässjö IF samt moderklubben Stroitel. Frants har vunnit flera VM, Ryska mästerskap och World cup-titlar. Tränar nu Blåsut Vänersborg bandy.)

– 6-3 till IFK. Dom har ett ungt och bra lag med ett fungerande passningsspel. De har även en bra defensiv. Sedan beror mycket på vilket humör Viklund är på, han är grym. Jag tycker också IFK har en bättre tränare. Stefan Karlsson är den bästa tränaren i Sverige.

Mikael Lindberg (Lagkapten i IFK Kungälv med förflutet i Vänersborg)

– Jag tror IFK vinner med 6-4. Dom är hemmastarka och revanchsugna efter tappad ledning senast. Jag blev riktigt imponerad av Viklund när vi möttes på Skarpe Nord (Kungälvs hemmaplan). Han har blommat ut till en fantastisk bra spelare i år. Det ska bli kul att följa han och IFK i slutspelet.

Mathias ”Bissen” Larsson ( Före detta bandyspelare i bland annat IFK Vänersborg och Motala. Vann SM-guld när han spelade i Västerås. En riktig kämpe som överlevt stroke. Skapare av Bissen Brainwalk som samlar in pengar till hjärnforskning)

– Jag tror det blir en jättebra match och bra tryck i Arenan. Den 12:e spelaren, Älgarna, avgör till IFKs fördel. I kväll blir det 5-4 till IFK.

Hans Adolfsson (Lokal fotbollsprofil som de flesta förknippar med fotbollsklubben Vänersborgs IF)

– 6-3 till IFK. Jag tror dom är så revanchsugna efter matchen i Stockholm.

Andreas Eskhult (En av de mest tekniska bandyspelare som utövat sporten. Eskhult har många säsonger i Hammarby bakom sig. Före detta landslagsman och proffs i Ryssland)

– 3-2 till Vänersborg. Det är dags. Trots att Hammarby har stor tradition att vinna slutspelsmatcher i Vänersborg. Vänersborg är starka nu. Men jag tror ändå att det slutar 3-1 i matcher till Hammarby när allt är klart.