Hattrick av Callander

H

Norge fick en smakstart på årets Bandy VM när laget besegrade USA i Arena Vänersborg med 6-3 (4-1) inför 446 personer. Segern grundlades i den första halvleken när Norge tidigt gick ifrån till 2-0 ledning. Solbergs Sondre Kristoffersen gjorde först 1-0 på hörna i första matchminuten innan IFK Vänersborgs Felix Callander tio minuter utökade ledningen. När samme Callander gjorde 3-0 i slutet av den första halvleken var matchen avgjord.

– Vi inledde matchen bra första 20. Vi är också mycket nöjda med första 30 minuterna i andra halvlek där vi spelar som vi skall med bra tempo och mycket delaktighet bland våra spelare. Vi måste  däremot jobba en del med att bli stabilare över en hel match, säger Felix Callander.

Felix som var tillbaka I IFK Vänersborg och spelade mot Sandvikens AIK nyligen efter en längre tids skadeuppehåll stod för en fin insats och tillhörde en av matchen stora förgrundsfigurer, med tre egna mål och stor delaktighet i spelet på plan.

– Det känns skönt att vara tillbaka. Jag är nöjd med min egen insats och tycker det kändes bra. Skönt också med en stabil seger i premiären, säger Felix Callander avslutningsvis som ser fram mot fortsättningen av årets VM-spel på hemmaplan.

Matchen slutade 6-3 där USA reducerade två gånger om sista minuterna då matchen sedan länge var avgjord. Först genom Mike Carman och sedan genom Michael Fabie i 87: och 89:de minuten för ett USA som haft stora problem med förberedelsena inför turneringen med försenat bagage och inställt genrep.

 

Text: Niklas Thonander

Bild: Jorge Moreno