FREDAX Stipendiater säsongen 2020

Sedan 2011 har Fredax givit stipendium till framstående juniorspelare men Fredax grundades mycket tidigare än så!

Hösten 1989 öppnade en ny restaurang, Tre Galli, på Sundsgatan. Vid invigningen träffades bland andra några bankmän, revisorer, fastighetsmäklare, tandläkare m,fl. med anknytning till centrum. Frågan kom upp varför man inte som i andra länder kunde träffas efter arbetet på en öl el. dyligt. En handlingskraftig bankchef föreslog då att man skulle prova idén och träffas var tredje fredag i månaden efter arbetet. Man bestämde att träffas på Tre Galli och att sprida idén. Vid första mötet bestämdes klubbens namn till FREDAX-Klubben. Ja och på den vägen är det kan man läsa på http://www.fredax.se .      

Under gårdagen var det dax igen att tillkännage årets Stipendiater, denna gången i en konferenslokal i Arena Vänersborg. en kortare presentation om Fredax och ett flertal minnen som medlemmarna har samlat på sig genom åren fick spelarna ta del av, även en del skönsång  ljöd i lokalen!

Efter presentationen så bjöds det på mat från AK`s restaurang och det pratades om allt från kommande säsong och tidigare stipendiater. 

Årets Stipendiater är! 

 

Hugo Andersson

En spelare som tagit extremt stora kliv denna säsong och har dessutom fått känna på en hel del spel i elitserien. Han är väldigt seriös och noga med sin träning och det har gett stora resultat. Han har från sin halvposition drivit 19 års laget under säsongen.

 

Lukas Forsström

Trots sin unga ålder fick han ett a lags kontrakt till säsongen. Med en spelförståelse utöver det vanliga har han visat att han även klarar av spel i elitserien. Med noggrannhet i sin träning kan det bära han hur långt som helst för honom.

Lucas Brorsson

En spelare som växte fram som en självklar ledare från sin liberoposition. Han har gått från klarhet till klarhet under hela året. En imponerande rörlighet på skridskorna som få kan mäta sig med.

Tidigare Stipendiater 

 

2019 Dennis Nilsson, Linus Larsson & Gustav Jansson

2018  Felix Callander, Viktor Hjelm & Filip Nilsson

2017 David Jensen, Sondre Höydahl &Vilhelm Brodin

2016 Olle Berglund & Markus Johansson

2015 Elias Johansson, Jonathan Josefsson, David Lång & Erik Stålhandske

2014 Joel Emanuellson & Joakim ”Kimmen” Johansson

2013 Viktor Carlsson, Adam Blomster & Richard Johansson

2012 Nisse Berner, Alexander Zitonui & Anton Johansson 

2011 Petter Andersson, Christofer Fagerström & Robin Lundqvist

 

text: Martin Frändberg 

foto: Martin Frändberg