Förlust mot Motala

Utvisningar och skador fällde IFK Vänersborg i Nässjö.

Svenska Cupen sista match för IFK Vänersborgs del spelades på onsdagskvällen mot IFK Motala, i Nässjö. Inget av lagen hade något att spela och det märktes på spelet, som var tempofattigt och mer hade karaktär av en träningsmatch än en cupmatch. Vänersborg åkte på en tidig utvisning i första halvlek och det gav Motala möjlighet att ta kommandot om matchen och skapa det mesta framåt, medan Vänersborg mest fick försvara sig. När man sedan var fullt lag igen kunde IFK Vänersborg ta tillbaka kontrollen över spelet, men hade svårt att komma någonstans mot ett djupt liggande Motalalag.

Tyvärr åkte Lukas Forsström på en hård smäll redan efter dryga fem minuters spel och fick blödande hjälpas av planen. Lukas kom sedan tillbaka en stund senare och spelade vidare, men klev sedan av matchen i paus och spelade inte i den andra halvleken.

Målchanserna lös med sin frånvaro från båda håll men det var IFK Motala som skulle ta ledningen på hörna genom Jooni Rajala. Vänersborg hade sedan chanser att kvittera men lyckades inte få in bollen utan 0-1 till Motala stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken hann knappt börja innan nästa skada skulle drabba IFK Vänersborg. Emil Viklund klev runt på kanten och efter att han slagit in bollen framför mål tappade han balansen och såg ut att fastna med foten. Han låg sedan kvar länge utanför isen omgiven av oroliga lagkamrater innan han med stöd kunde åka in i omklädningsrummet. Vi får hoppas att det gått efter omständigheterna bra med både Lukas och Emil och får återkomma med mer information framöver.

Skadorna innebar att IFK Vänersborg fick kasta om en hel del på isen och bara hade två avbytare under den andra halvleken, men visade trots det moral och kunde kvittera genom Linus Hagman på ett tungt skott i 66:e minuten. Motala återtog sedan ledningen när en boll styrdes i nät från nära håll och Motala tog över matchen mer och mer ju längre halvleken led och Vänersborg åkte på två utvisningar på kort tid.

Vänersborg stack dock trots detta upp emellanåt, trots två man och på en vänsterhörna kunde Adam Herou Löf kvittera till 2-2  med drygt 10 minuter kvar, efter att Anton Svensson strax innan hade räddat en Motalastraff. Med två man mindre i slutet kunde dock inte IFK Vänersborg stå emot Motala som kunde göra 2-3 i 90:e minuten och sedan även göra 2-4 i slutminuten när Vänersborg gick fram och jagade kvittering.

Nu väntar ett par veckors vila och träning för IFK Vänersborg innan det är genrep mot just Motala igen hemma i Arena Vänersborg. Efter det är det bara en vecka kvar till elitserien drar igång.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno