Förlust mot Broberg med 1-2 efter en trög insats

Målsnål och tillknäppt match med få målchanser när Ilja Grachev fick matchstraff.

  1. IFK kom inte upp i den klass som laget har visat tidigare på säsongen det var mycket som inte stämde. Farten och det kollektiva spelet fanns inte där. Offensivt var det tamt.

Det kändes tidigt att det var en viktig match för båda lagen som inför matchen hade tretton poäng. Inledningen blev avvaktande främst från hemmalaget, Broberg hade mest boll mot ett väldigt försiktigt IFK. Emil Viklund avslutade en bit från mål och Ilja Grachev sköt från distans. Det var det enda som laget hade framåt under den första kvarten. Broberg hade initiativet och IFK såg tröga ut.

Första halvtimma var fri från väl uppbyggda anfall från Vänersborg, det såg andefattigt ut och det fanns ingen riktig energi och organisation. Något som IFK har visat upp i de tidigare matcherna.

Ilja Grachev tog vara på ett felpass på mitten och hittade Edvin Isaksson som satte full fart förbi två försvarare och fri med målvakten gjorde han 1-0. Fin passning från Grachev och imponerande skridskoåkning och avslut av Isaksson. Matchens första mål i 39:e minuten. Det var det som hände i den första halvleken.

Mycket bollinnehav från Broberg men IFK höll tätt och det var viktigt när det inte blev mycket framåt.

Edvin Isaksson ett bra läge i början av andra halvlek när Emil Viklund spelade in bollen från höger men bollen gick utanför från nära håll.

Kvitteringen kom i 72:a minuten när Jaakko Hyvönen från nära håll kunde raka in bollen. Målet kom inte som någon överraskning för Broberg förde matchen precis som i den första halvleken. IFK hade några fler avslut så långt i andra halvlek men fortfarande saknades tempot och glöden.

Det var början på en tung period för IFK. Ilja Grachev fick matchstraff i 77:e minuten för två förseelser, slag på skridskon och olämpligt uppträdande efter en eftersläng. Han fick ett lindrigt matchstraff.

Tre minuter senare tog Broberg ledning när Adam Wijk gjorde mål på hörna till 1-2 som blev slutresultat.

– Vi har ganska bra kontroll på det men vi skapar inte speciellt mycket chanser framåt, säger lagkapten Simon Blomqvist. Vi blev ensamma med bollarna, vi är beroende av alla och det krävs att alla lägger ner ett oerhört jobb och så blir vi passiva defensivt. De fick få runt onödigt mycket sen skapade de inte så mycket men gör ett mål mer än oss och det räcker. Det är lite tungt men vi får samla kraft till nästa match på onsdag, säger Simon.

Det är Frillesås borta som väntar på onsdag 6 januari.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno

Flera Bilder:

Bildgalleri IFK-Vänersborg—Broberg_Söderhamn-1-2-(1-0)