Fagerström och Ryssland

Det har varit en tuff tid för vår unge nr 110 Christoffer Fagerström. Ryktena och spekulationerna om att han har skrivit på för olika ryska klubbar har eskalerat på diverse forum. Och diskussioner har pågått, och Christoffer har funderat, vridit, vänt, skrivit plus och minus, åkt på semester och tillslut – bestämt sig.

– Det har varit ett oerhört tufft beslut, jag har funderat väldigt mycket. När jag åkte på semester hade jag tid att bara fundera för mig själv. Jag har även fört en dialog hela tiden med Stefan (Karlsson red.anm.), så han har vetat om hela situationen, berättar Christoffer.

När man pratar med Christoffer är det lätt att glömma att han bara är 20 år gammal och har hela karriären framför sig. Han pratar med ett lugn och en klokhet så att man tar honom för en gammal rutinerad bandyspelare. Men som sagt, han har framtiden för sig den unge talangen från Vargön.

Nu har han alltså fört intressanta diskussioner med två ryska klubbar.

– Min dröm är att bli heltidsproffs och kunna leva på bandyn. Men om jag blir så bra som jag vill bli, så kommer jag att få andra erbjudanden längre fram. Nu har jag bestämt mig för att jag vill stanna kvar i IFK Vänersborg och försöka bli ännu bättre och göra en riktigt bra säsong här, säger Christoffer.

– Det känns väldigt bra nu när jag har fattat beslutet. Det ska bli riktig kul att fortsätta på det vi har påbörjat, och vara med att driva detta tillsammans med det här gänget. Och nu har vi fått in Olle Sundin också, det är en jätteduktig bandyspelare och jag tror vi kommer få stor nytta av honom. Sen ska jag inte sticka under stolen med att Stefan Karlsson är en stor anledning till att jag vill vara kvar här.

Fagerström har även ett annat mål som han vill ha hjälp att uppfylla i den blåvita tröjan.

– Arena Vänersborg har varit fullsatt en gång*, men då spelade jag inte. Jag vill att den ska vara fullsatt en gång innan jag stämplar ut från IFK, säger Fagerström med ett leende.

I morgon måndag startar försäsongen för Fager och gänget, och han tycker det är skönt att komma igång nu.

– Det är gott, synd att försäsongen är så lång bara. Men nu ska vi få nytt upplägg, så det ska bli kul. Det är viktigt med förändring, även på försäsongen, avslutar Christoffer.

Vi tackar Christoffer för att du valt att stanna i IFK Vänersborg och att vi får fortsätta se dig utvecklas och ta för dig på isen i Arena Vänersborg. Det är ett nöje!

*VM-finalen Sverige-Ryssland 2013

Foto: Patrik Karlsson

Mer om detta:

sr.se – intervju med Fagerström

ttela.se