"En riktig laginsats"

Bridholm höll nollan mot Bollnäs.

Det var en mycket nöjd Stefan Karlsson vi fick tag på efter den femte raka segern sedan man besegrade Bollnäs med 0-2 på bortaplan. 

– En riktig laginsats där alla slet för varandra! Skönt att ta en sån här seger med 2-0, att hålla nollan här uppe är inte varje dag, säger tränare Karlsson.

Enligt Karlsson var första halvlek ett ställningskrig mellan de två lagen där det inte hände så mycket i början av matchen.

– Vi visste innan att vi var tvungna att vara mycket noga med vart man slår sina passningar så man inte åker på omställningar mot ett lag som Bollnäs. Ju längre halvleken gick så kom vi mer och mer in i matchen och jag tycker vi leder rättvist i paus.

IFK tar alltså ledningen i den 36:e minuten efter att Hedqvist skjuter ett långskott från 25 meter som Prytz i Bollnäsmålet släpper retur på. Där håller Johan Koch sig framme och sätter in 0-1 från nära håll, och resultatet står sig halvleken ut.

I andra halvlek tar Karlsson timeout efter bara sex spelade minuter, trots att man behåller sin 1-0-ledning.
– Jag kände att vi behövde få lite lugn och ro, det var väldigt mycket fram och tillbaka. Så vi ändrade lite smådetaljer och därefter tycker jag att vi tar tag i matchen.

Och bara några minuter efter timeouten så ökar Marcus Sixtensson Ottosson på IFK:s ledning till 0-2 på en hörna.

–Men hela matchen är ett ställningskrig. Inte förrän jag kollade på klockan 92:30 så kände jag att vi skulle greja detta, säger Karlsson.

Han tycker att hela laget gör en kanoninsats i kvällens match. Men ger ett litet extra plus till försvaret med Wallin Kamperin, Röing och Sixtensson tillsammans med Bridholm i mål.

Vi kan glädjas åt att Henke var tillbaka i matchform idag på vänsterhalven där han varvade med Didrik Land.

Femte raka segern nu, vilka är de starkaste framgångsfaktorerna för detta?
–Det är laget och att vi tar ansvar för våra roller. Vi följer vår game plan, ger varandra rätt saker och vi har den energin och vinnarmentaliteten som behövs. Vi gör varandra bra.

Det är ett tight matchschema för kamraterna framöver. Villa borta på söndag, Vetlanda borta på onsdag och Kungälv hemma nästa fredag.

–Det är inget man tänker på efter en sådan här seger. Vi tar en match i taget. I morgon har vi en lång bussresa och vi kan snacka ihop oss. Villa Lidköping borta på söndag ska bli riktigt kul. Det blir tufft, men vi åker dit med gott självförtroende. Vi har repsekt för alla lag, men vi räds ingen, inte en chans, avslutar Karlsson.

Mer om matchen

 

Foto: Patrik Karlsson