Damerna möter Hammarby hemma söndag 15 januari

På söndagen spelar Damlaget årets första match i Allsvenskan Dam Södra. Det är Hammarby som gästar Arena Vänersborg, avslag kl 12:15.

Föregående helg spelade stora delar av damlaget i det F17 Flickallsvenskan poolspel som arrangerades i Arena Vänersborg. Efter fyra spelade matcher under de två dagarna, placerar sig IFK Vänersborg  på en andra plats i tabellen, en poäng efter Villa Lidköping. Ett bra utgångsläge inför det andra poolspelet som även det kommer spelas i Arena Vänersborg den 4-5 mars

Men nu är det alltså åter dags för Allsvenskan Dam Södra. Hammarby kommer på lördagen att ha spelat mot Villa Lidköping innan man landar i Vänersborg. Inklusive den matchen har Hammarby sex raka vinster, och med det en andraplats i en haltande tabell. IFK Vänersborg ligger på en femteplats. 

Senast lagen möttes var förutsättningarna de omvända, IFK Vänersborg hade spelat kvällen innan mot Uppsala Bois. Den gången vann Hammarby med 2-0.

Tränare Mikael Lundberg, hur är läget i laget?

– Det är dags för revansch. Vi ser fram emot matchen, och vill verkligen göra en bra match. Det har varit väldigt gött go i laget efter helgens matcher i F17. 

Vill du se hur det går? Kom till Arena Vänersborg och stötta tjejerna!

 

Välkomna!

 

Text och bild: Mats Ahlstedt