Dags för den avgörande åttondelsfinalen

-

IFK Vänersborg fick som bekant en fin start i årets bandyslutspel då laget på bortais besegrade Broberg/Söderhamn i första åttondelsfinalen med 3-2 (1-1) efter en jämn, tät drabbning som Felix Callander avgjorde 20 minuter från slutet.

På fredagseftermiddagen tränade så IFK ett lättare pass i Arena Vänersborg och huvudtränaren Ari Holopainen är fylld av tillförsikt inför lördagens helt avgörande match.

-Jag är nöjd med hur vi genomförde matchen senast. Vi stod för en stabil insats och gjorde det vi behövde och hade bestämt innan. Framför allt en lagseger och bra kollektiv insats, med lite extra plus till Simon Blomqvist som återigen var stabil matchen igenom.

-Jag förväntar mig en liknande matchbild som i torsdagens segermatch. Det kommer bli tufft med heta känslor som det alltid är i denna typen av slutspelsmatcher. Nu gäller det vinna eller försvinna och det är detta vi tränat för under åtta månaders tid. Viktigt för oss att vi gör en ny bra match för vi vill ju inte göra bort oss och åka ur nu, fortsätter Ari.

Vinnaren av lördagens avgörande åttondelsfinal ställs mot mesta mästarna Västerås SK i kvartsfinal och nu hoppas vi att IFK Vänersborg som är ett riktigt bra hemmalag kan göra som de gjorde i elitserien; det vill säga att hemmabesegra Broberg/Söderhamn.

-Vi är verkligen laddade och kommer göra precis allt för att vinna lördagens åttondel mot Broberg. Vi hoppas att Vänersborgspubliken nu sluter upp och verkligen hejar fram oss. Det betyder oerhört mycket med ett bra hemmastöd, avslutar Ari Holopainen.

Matchen startar 16.00 och för er som ännu inte köpt biljett öppnar biljettkassan två timmar före matchstart.

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson