Dags för bortamatch igen

Broberg Söderhamn uppe i Söderhamn väntar för IFK Vänersborg på tisdagskvällen.

Hemmalaget Broberg Söderhamn var uppskrivna inför säsongen men har blandat och gett en del under första halvan av serien. Nu senast kommer man från en uddamålsförlust i Motala. Tabellraden ser ut som följer: tre vinster, fyra oavgjorda och tre förluster, vilket ger 10 poäng och en placering mitt i smeten av lag i mitten av tabellen. 

I vanlig ordning kretsar mycket i Broberg kring lagkaptenen Martin Söderberg som är lagets bäste målskytt med 14 mål på 9 matcher, men där finns även ett par IFK-bekantingar att se upp med får IFK-försvaret i form av bröderna Öhrlund som startat säsongen bra för Broberg.

För IFK Vänersborgs del handlar det mycket om att hitta tillbaka till grunderna och stabiliteten i den egna prestationen efter ett par tunga veckor på slutet. Senast blev man hårt straffade av en svag inledning av matchen mot Sandviken där försvarsspelet inte kom upp i nivå, och efter det klarade IFK aldrig av att komma ikapp. Dock spelade man upp sig ju längre matchen led, stoppade blödningen och kan ta med sig det in i matchen mot Broberg. 

De senaste tre mötena lagen emellan har slutat med klar seger för Broberg, och IFK har släppt in sju mål i samtliga tre förlustmatcher. Broberg är också ett frejdigt lag som inte är rädda för att anfalla. Därför ingen underdrift att påstå att defensiven blir extra viktig för IFK Vänersborg att sätta imorgon.

Matchen spelas i Helsingehus Arena i Söderhamn och har avslag redan kl 18.00, värt att notera om ni tänkt följa den på Elitserien Live.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno