9 olika målskyttar när IFK Besegrade Åby/Tjureda

Lukas Forsström gjorde sitt första A-lagsmål

IFK Vänersborg besegrade elitserienykomlingen Åby/Tjureda  med hela 10-4 (6-3). Efter en trevande start och underläge med 1-3 höjde hemmalaget tempot och tog över fullständigt och bjöd de 314 betalande åskådarna i publiken på flera mycket fina mål, fördelat på nio målskyttar. Bland annat fick stortalangen Lukas Forsström göra sitt första mål i A-lagströjan då han ytterst elegant reducerade till 2-3 efter en dryg halvtimme in i matchen, då han blev frispelad av Emil Viklund och behärskat gjorde mål. 

-Efter en något svag inledning tar vi tag i spelet och  det är stor klasskillnad. Jag är nöjd med hur vi styr såväl offensivt som defensivt och det är inget snack om att vi är det klart bättre laget. Jätteroligt också att Lukas Forsström får göra mål. En ung stor talang som växer allt mer och står för en ny fin insats, sa en nöjd huvudtränare Ari Holopainen.

 

Åby/Tjureda som är nya i elitserien till denna säsong fick en smakstart på matchen och gick fram till en 2-0 ledning innan sex minuter var spelade. Notoriske målkungen Jocke Hedqvist reducerade för IFK i tionde minuten, mycket fint assisterad av Felix Callander som gav Jocke öppet mål. Ett av många iögonfallande hemmamål.

 Jonathan Svensson som var mycket bra inledningvis hos gästerna utökade visserligen till 3-1, men efter det ökade hemmalaget takten och tog över fullständigt. Först reducerade Lukas Forsström i den 32:a matchminuten och bara två minuter senare gjorde Emil Viklund 3-3 på hörna. Skarpskytten Joakim Johansson såg sedan till att ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen då han gjorde 4-3 också det på hörna. I slutskedet av första halvlek  utökar först Johan Koch till 5-3, innan Jesper Öhrlund gör 6-3 som blir halvtidsresultat. 

 

I andra halvlek spelar IFK långa stunder en riktig fin och underhållande bandy, med många vackra mål och varierat och bra spel. Johan Koch gör först 7-3 och blir med det tvåmålskytt. Speluppläggaren Robin Öhrlund utökar till 8-3 innan Felix Callander och Robin Lundqvist gör 9-3 respektive 10-3 för ett IFK som definitivt hade bud på fler mål. Noterbart att Dennis Nilsson kom in i 60 min.

 

-Jag är mycket nöjd med flera saker idag. Efter en trevande start sätter vi defensiven mycket bättre och styr händelserna helt och hållet såväl offensivt som defensivt. Vi fick många bra svar idag, sa en nöjd Ari Holopainen.

 

314 betalande åskådare får anses som en klart godkänd siffra med tanke på matchtiden 16.00. Nu väntar ett helt annat motstånd på söndag nästa vecka då IFK åker till Lidköping och möter Villa, i ett första riktigt test innan Svenska Cupen tar vid med matcher mot Villa/Lidköping, Bollnäs och Hammarby. Också de matcherna i Lidköping.

 

text: Niklas Thonander

 

foto: Jorge Moreno