World cup till helgen

pk5178

Vetlanda är ett av lagen som Jocke Hedqvist och hans kamrater ställs emot under World Cup. Foto: Patrik Karlsson

 

Nu till helgen den 9-12 oktober är det dags för World cup. Den spelas i Göransson Arena i Sandviken, och IFK Vänersborg är ett av de 16 lagen som gör upp om cupsegern. IFK kommer att få möta hårt och bra motstånd i form av två ryska lag, Baikal Energy och Dynamo Moskva. Man möter även Vetlanda, som är det fjärde laget i gruppen.

Alltså tufft motstånd för IFK, men tränaren Stefan Karlsson ser ändå mycket fram emot turneringen:

– Det ska vara tuffa matcher när det är World cup, det är ju de bästa lagen som är med. Jag tycker ändå det ser hanterbart ut, och sköter vi våra kort så har vi stora möjligheter att gå vidare från gruppen.

Dynamo Moskva får gälla som favoriter, men sedan är det ganska öppet om de övriga placeringarna. IFK förlorade knapp mot Baikal Energy ifjol med 4-3, och mot Vetlanda brukar det alltid vara jämna matcher. IFK har ju redan besegrat smålänningarna en gång denna höst.

Alla spelare i IFK är friska och hela, och de lämnar Vänersborg tidigt på torsdag morgon med sikte mot Scandic Hotel i Gävle som är deras bas under turneringen. Första matchen spelas redan klockan 17.15 på torsdag mot Baikal Energy.

Sedan möter man Dynamo på fredag förmiddag, och avslutar gruppspelet med en nattmatch mot Vetlanda.

– Jag tycker vi har ett bra spelprogram. Jättekul med nattmatch, det är så det skall vara under World cup, säger Stefan Karlsson, som också önskar sig några svar från laget nu när det närmar sig seriestarten.

– Jag tycker vi har en del kvar att bevisa rent lagmässigt. Vi gjorde en ganska medioker insats senast i Svenska cupen, även om sista matchen mot SAIK var en liten uppryckning.  Vi är där vi ska vara så här års, så vi har inget att skylla på. Men det känns bra, och det är en väldigt bra turnering att få vara med i, säger Stefan, som också avslöjar att någon hemresa inte är bokad ännu.

– Nej det är det inte. Vi är gärna kvar i Sandviken hela helgen, säger Stefan Karlsson avslutningsvis.

IFK Vänersborgs matcher:

Torsdag 9/10 kl.17.15                IFK – Baikal Energy

Fredag 10/10 kl. 11.00              IFK – Dynamo Moskva

Lördag 11/10 kl. 00.45               IFK – Vetlanda

Matcherna livesänds på internet. Gå in på World Cup’s hemsida för mer information.

Elitrapport.se

Instagram

Följ även IFK:s Instagram-konto @ifkvbg där #11 Christoffer Fagerström kommer leverera bilder under cupen!

http://instagram.com/ifkvbg