Wilma Holmberg Larsson fortsätter i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi Wilma Holmberg Larsson.

Wilma gör sin tredje säsong i damlaget i IFK nu i vinter, men har spelat bandy i IFK länge då hon började i bandyskolan redan när hon var ungefär 8 år. Wilma har precis börjat på Samhällsprogrammet och ska även gå NIU med bandyinriktning på Birger Sjöbergsgymnasiet. Hon tycker det känns väldigt kul med gymnasiet och ser mycket fram emot extra bandyträningar via skolan.

Hur känns det att göra en till säsong i Damlaget?

Det ska bli jättekul. Jag tror det kan gå väldigt bra för oss i år. Förra året var lite av ett prövoår för oss kan man säga då nästan hela laget gjorde sin första seniorsäsong. Men nu när alla i laget har lite mer erfarenhet så tror jag vi verkligen är redo för Damallsvenskan, så det ska bli kul. Vi har en väldigt tight grupp också vilket betyder väldigt mycket.

Hur har försäsongen varit?

Jag har inte varit med så mycket ännu på försäsongen då jag även spelare fotboll i Vänersborgs IF. Men det jag har hört från mina lagkamrater är att de kör på för fullt och att det är tufft så det låter bra tycker jag. Jag har även kört på med lite fysträning vid sidan av fotbollen också så jag ska allt vara redo när säsongen drar igång.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag tror att vi kommer minst på en femte plats i damallsvenskan men helst högre upp, det är en målsättning jag har i vinter. Sen hoppas jag också att vi ska hitta en större trygghet ute på plan och att vi ser till att vinna de matcher vi ska vinna, till exempel mot de lag vi är klart bättre än. Jag hoppas och tror vi kommer kunna hitta mer rätt i vinter där vi blir tryggare i vårt spel och där vi vågar ta ytterligare några kliv.  

Hur känns det ha din lillasyster (Stina) med i laget i vinter?

Det känns lite underligt faktiskt, men det ska också bli väldigt roligt. Hon är väldigt duktig så det ska bli kul att se hur hon utvecklas med oss lite äldre. Jag hoppas bara att inte hon går om mig i utvecklingen än riktigt, det får allt dröja ett par år till.  

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Den har jag allt tänkt på ett tag. Dels så tror jag Stina kommer utvecklas mycket i och med att hon flyttas upp underifrån och nu får chans att träna och spela ihop med seniorerna. Sen tror jag även Maya Mårth kommer fortsätta sin utveckling. Hon visade förra säsongen att hon är en väldigt duktig spelare och hon är väldigt modig på plan vilket jag tror hon kommer få användning av i vinter.  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt