VM nästa för Viktor Hjelm


Lycka till Viktor i P19 VM i Drammen                                    Foto: Fabian Engström

Den 26-28 januari avgörs P19-VM i Drammen. Förbundskaptenerna Håkan Rohlén och Sergei Infalin har tagit ut 16 spelare kommer att försvara Sveriges färger i mästerskapet.

– Som alltid är det ett svårt jobb att ta ut en trupp, konkurrensen är väldigt hård. Förutom att titta på många spelare har vi även haft kontakt med ledare runt om i landet för att hålla koll på ungdomarna. Det känns som att vi har en hög nivå i laget. Vi har tittat på olika scenarier som kan uppstå och vi har spelare som kan figurera på olika positioner. Vi står inte och faller om vi skulle få ett par utvisningar och så vidare, säger Håkan Rohlén till svenskbandy.se. 

Sveriges trupp når Drammen onsdag 24 januari och hinner bland annat med tre träningspass på VM-arenan innan premiären mot Ukraina på fredagen. 

VM avgörs under tre intensiva dagar. Samtliga fem nationer, Sverige, Ryssland, Norge, Ukraina och Finland, möts i ett gruppspel. Därefter väntar semifinaler för de fyra bäst placerade nationerna. 

– Nyckeln till att lyckas är att göra rätt saker under matcherna, att hitta ett bra koncept som passar truppen man har. Det gäller att börja på en nivå som är hanterbar. Matcherna spelas 2×30 minuter och fasta situationer kommer självklart att vara viktiga. Sen handlar det om att få spelarna att våga, men samtidigt ha disciplin och tålamod. Spelarna är trots allt bara 19 år och de måste tillåtas göra misstag. Sen siktar vi alltid på att vinna, säger Håkan Rohlén. 

 

SVERIGES VM-TRUPP

MÅLVAKTER:
1. Viktor Birgersson, Åby/Tjureda IF
12. Max Sundelius, Villa Lidköping BK

UTESPELARE:
2. Jeremy Nöjd, Edsbyns IF
3. Arvid Johannisson, Vetlanda BK
4. Rasmus Sjöström, Västerås SK
5. Samuel Heeger, IK Sirius
6. Viktor Hjelm, IFK Vänersborg 
7. Jonathan Svensson, Vetlanda BK
8. Joel Broberg, Villa Lidköping BK
9. Hannes Kanbjer, Edsbyns IF
10. Pontus Nordenfors, Sandvikens AIK
11. Victor Pettersson, Villa Lidköping BK
15. Oscar Westh, Bollnäs GIF
16. Oscar Wingård, Västerås SK
17. Albin Thomsen, Sandvikens AIK
19. Anton Heinulf, Gripen Trollhättan BK

LEDARE:
Håkan Rohlén, förbundskapten
Sergei Infalin, biträdande förbundskapten
Text: Erik Jonsson SBF