VM i Ryssland för Sondre


Sondre Höydal på väg mot VM-spel med sitt Norge.

Bandy VM för U19 spelas i år i ryska Syktyvkar, och IFK  har glädjande nog med en representant i turneringen i form av den talangfulle Sondre Höydal, som till vardags går på bandygymnasiet i Vänersborg. Sondre som börjar få rutin på att spela i det norska landslaget. Han var med såväl i U17 VM som spelades i Sarpsborg för två år sedan och även med i U19 turneringen 2016 som avgjordes i Trollhättan.

-Det skall bli fantastiskt kul att få spela VM i Ryssland och vi har större chans med Norge i år än tidigare turneringar jag varit med i, säger Sondre som är optimistisk inför turneringen. Vi siktar givetvis på att vinna alla matcher, men en medalj är en klar målsättning, säger Sondre som framhåller Finland som en av de svåraste motståndarna detta VM. Sondre kom till Vänersborg och bandygymnasiet för tre år sedan och stortrivs i skolan och föreningen.

-Allt är verkligen jättebra här. Det är stort för mig att få vara med här och jag lär mig mycket. Instruktörerna på bandygymnasiet är jättebra och även IFK:s ungdoms och juniorledare är mycket skickliga så jag kan inte ha det bättre, fortsätter Sondre.

-Sondre är en ambitiös och talangfull kille med skridskoåkning som sin starkaste sida. Han är inte rädd för att ta i och jobba och har en väldigt bra inställning, säger Joachim Berglundh, som är en av instruktörerna på bandygymnasiet.

IFK:s J20 tränare Jesper Larsson framhåller även han Sondre Höydal och beskriver honom som en stor talang med jättebra inställning till sin sport.

-Sondre är väldigt vältränad kille och som har bra fart. En riktig lagspelare, som alltid gör ett jättejobb. Han har verkligen tagit ett stort kliv i år och är hela tiden delaktig i spelet. Han har gjort flera bra matcher i Vargöns BK i div.1 och är en av dem med bäst fart i hela Juniorelitserien, säger Jesper Larsson, som tror på en ljus bandyframtid för Sondre.

-Vi kan ha med honom ett år till i J20 och det är ju jättebra för oss. Han kan även tänkas vara en framtida A-lagsspelare med sin fina inställning och utvecklingspotential, avslutar Jesper Larsson.

IFK  har även haft med målvakten Fabian Elias Stigar i diskussionerna kring den norska VM-truppen. Han är dock reserv på hemmaplan.

Vi i föreningen är stolta över våra duktiga landslagskillar och önskar dem ett stort lycka till i VM.

Text: Niklas Thonander