VM även i Oslo, Göteborg och Trollhättan

Foto: Patrik Karlsson

Söndag 27 januari – 3 februari avgörs bandy-VM i Sverige. 17 av 20 matcher spelas i Arena Vänersborg och för att sprida mästerskapet kommer tre gruppspelsmatcher att brytas ut till Göteborg, Oslo och Trollhättan.

– Vi kommer få ett antal dagar med stora matcher i Vänersborg, inte minst invigningsdagen och finalhelgen, säger IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson, som välkomnar initiativet att bryta ut tre gruppspelsmatcher till andra orter.

På Heden i Göteborg spelas prestigemötet Sverige-Ryssland, i Slättbergshallen i Trollhättan avgörs matchen Finland-Ryssland och i Oslo spelar Norge sin öppningsmatch mot Vitryssland.

– Det känns bra att sprida mästerskapet i Västsverige och vi tycker det är intressant att lägga en match i Göteborg, som växer på bandykartan. I Trollhättan finns det mycket bandytradition och det känns även bra att vi får lite bandymission i Oslo, säger Stig Bertilsson.

Redan nu har förberedelserna inletts för att bygga nya, tillfälliga läktare på Heden inför gruppspelsmötet mellan Sverige och Ryssland.

– I samband med VM-matchen på Heden är siktet inställt på att slå nytt publikrekord för bandy i Göteborg, säger Kenth Hultqvist, sportansvarig i arrangerande GAIS Bandy och själv bandyvärldsmästare både som aktiv och förbundskapten. Vårt mål är att locka nya typer av åskådare, människor som aldrig varit på bandy.