Vinst med 4-0 för damerna i deras andra hemmamatch mot Hammarby IF!

Efter bortamötets storvinst mot Hammarby förra söndagen var förväntningarna stora på en ny vinst och publiken blev inte besvikna.

 

Det tog 8 minuter så gjorde IFK första målet genom Anna Egeberg på assist från Wilda Ejderfalk. Därefter hade IFK mycket boll men Hammarby försvarade sig bra. Hörnorna som i förra matchen gav 5 mål var det sämre med idag, på 17 st blev det inga. IFK hade många målchanser men Hammarby:s målvakt stod i vägen för mycket och till sin hjälp hade hon ett ineffektivt IFK. Tre mål i första halvlek och efter en Timeout av Hammarby satte Evelina Sköld det fjärde och sista målet på assist från Wilda Ejderfalk.

-Matchen var helt okej men det hackade lite i spelet, inte samma flyt som i förra matchen. Försvarsspelet fungerade bra men effektiviteten i avsluten måste bli bättre. Det är ändå bra att vinna matcher när allt inte fungerar. Vi tar med oss det som fungerade och så får vi träna vidare på det som fungerade mindre bra säger  Tobias Larsson.

Laget ställde upp med några debutanter som fick göra premiär i allsvenskan, extra kul att Felicia Kullberg fick hålla nollan. Vi ser fram emot nästa match hemma på fredag 26 november kl 18:30 mot Villa Lidköping. Ettan mot tvåan i tabellen så vi kan förvänta oss ett häftigt toppmöte! 

 

Glöm inte bandyfest i AK:s före matchen!

 

Text: Kim Hansson

Foto: Mikael Larsson