Villa var starkast i Derbyt

-

Nej det ville sig inte denna gång heller för IFK Vänersborg i derbyt mot Villa Lidköping. Förlust hemma i Arenan med 2-6. Egentligen är det bara att lyfta på hatten för Villa som är ett oerhört bra bandylag.

-De är väldigt bra, sa Robin Lundqvist efter matchen. De är bäst i Sverige om du frågar mig. Man går ju för att vinna varje match men det krävs så oerhört mycket för att slå Villa, minst 110 procent.

Det kan gå fort bandy och när Villa väl fick hål på hemmalaget efter en knapp kvart, så gick det väldigt fort i några minuter. Lidköpingslaget gjorde tre snabba mål på raken, och matchen kändes nästan färdigspelad.

-Tyvärr så rann det iväg där och så lätt får man inte släppa iväg Villa om man vill vinna, sa Robin Lundqvist, som tyvärr fick lämna matchen redan i mitten på första halvlek.

-Jag fastnade med skridskon och det vred till i foten. Jag gjorde ett försök med att tejpa men det funkade inte. Det var lika bra att kliva av för att åka på en skridsko mot Villa är ingen större idé.

IFK-tränaren Ari Holopainen hade samma syn på matchutvecklingen som Robin.

-Som jag ser det så är det tre enkla mål vi släpper in och det kändes nästan lite som att matchen avgjordes där. Jag tycker ändå vi startade bra. Vi var täta bakåt och hade även en del framåt. Sedan började Villa spela på fler spelare och drog isär vårt försvar och kom aldeles för enkelt igenom. 

Det blev också både 4 och 5-0 innan paus, och framförallt Villas femte mål var en riktig strut signerad storskytten Christoffer Edlund. Edlund kom fram på höger kanten och nästan nere vid kortlinjen ur minimal vinkel satte han en rökare i nättaket bakom Kimmo Kyllönen. Ett riktigt klassmål.

Andra halvleken blev av naturliga skäl lite avslagen även om det var ganska så öppet spel och chanser för båda lagen. Någonstans i bakhuvudet förstod nog ändå IFK-killarna att det skulle bli svårt att komma ikapp.

-Vi lyfter oss i andra, och vi sa att vi måste få med oss något ifrån matchen, menade Ari Holopainen.

Och IFK fick med sig att man vann den andra halvan med 2-1. Målskyttar för IFK var comebackande Emil Viklund som slog in en hörna, och Niklas Holopainen som fint plockade ner en lyra från Adam Blomster och rundade Thimfors innan ha la in bollen.

-Vi fick bättre ihop defensiven efter paus, och vi tvingade dem att gå runt och inte komma fram så enkelt i mitten, sa Ari Holopainen. Vi vann andra halvlek och det är bra, men det är klart att vi borde kunnat göra det bättre idag.

För IFK väntar nu en liten miniturné med tre raka bortamatcher. AIK, Broberg-Söderhamn och Tellus. Laget kommer att stanna borta onsdag-söndag och ha sin bas i Uppsala. Tre tuffa bortamatcher och just bortamatcher har ju vart ett bekymmer för IFK denna säsong.

-Ska bli bra att komma tillsammans lite nu efter alla sjukdomar. Igår var första dan på länge som alla var med och tränade. Jag tycker ändå vi hittat något även om det inte räckte idag, sa Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson / Patrik Karlsson