Villa Lidköping – Frillesås 7-1

En spelmässigt jämnare match än många kanske väntat sig på förhand, men Villas spetskompetens - inte minst i form av tremålsskyttarna Christoffer Edlund och Johan Löfstedt - gjorde att segersiffrorna rann iväg till 7-1 till Villa.

I en tempofattig första halvlek var det Frillesås som skapade de flesta och de farligaste målchanserna, men Villa som gjorde målen. Johan Löfstedt, en av få spelare i Villa som orkade växla tempo emellanåt, gjorde både 1- 0 och 2-0, det sistnämnda efter ett oturligt ingripande av Frillesåsmålvakten som styrde in Löfstedt inspel i egen bur.

Efter 2-0-målet följde en rad fina målchanser för Frillesås där de spelade sig fram fint förbi Villalaget, och den för säsongen nye Villamålvakten Anton Johansson fick svettas ordentligt men lyckades med lite tur och mycket skicklighet freda sitt mål halvleken ut. Halvleken avslutades med att Christoffer Edlund drev upp med bollen över halva planen, rundade Frillesåslaget och sköt in ett vinkelskott i bortre gaveln på sedvanligt manér.

3-0 i paus var som sagt lite missvisande sett till matchbild och antalet målchanser åt respektive håll, och Frillesås förbannade nog sin ineffektivitet framför mål i pausvilan. Frillesås skapade till exempel åtta hörnor i första halvlek (Villa skapade två) mengjorde inte mål på någon, att jämföra med matchen mot Vänersborg igår där man gjorde tre mål på lika många hörnor.

Andra halvlek blev en ännu tempofattigare historia med få målchanser åt något håll. Precis som i första halvlek var det oftast runt Johan Löfstedt det hände när det väl hände. Landslagsstjärnan utökade till 4-0 på hörna och spelade en stund senare fram radarpartnern Christoffer Edlund som enkelt lyfte in 5-0. Bara minuten senare klev Villajuniorer Alexander Härndahl in i straffområdet och satte 6-0. 

Frillesås hade sina chanser att spräcka målnollan även i andra halvlek men det dröjde till 87:e minuten och trettonde hörnan innan man fick hål på Anton Johansson, Jesper Henriksson målskytt. Innan matchen var slut hann även Christoffer Edlund med att fullborda sitt hattrick med sitt 7-1-mål.

En match som spelmässigt var jämnare än slutresultatet antyder men där den stora skillnaden var att ena laget gjorde gjorde mål på det mesta och det andra laget inte gjorde det. I Villa var Johan Löfstedt piggast för dagen, medan 19-årige Gustav Friman stack ut i Frillesås.

Villas seger gör att de imorgon har chansen att ta hem turneringssegern vid seger mot IFK Vänersborg imorgon.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno