Villa – IFK 3-1

Första matchen av Svenska Cupen är spelad.

IFK Vänersborg stod för en fin insats, men föll med 3-1 (2-1) mot Villa/Lidköping i Svenska Cupens första match. Avgörandet föll i mitten av den andra halvleken då Martin Johansson dundrade in en straff bakom storspelande  Kimmo Kyllönen. -Vi gör en riktigt fin insats i dag och jag är mycket nöjd med killarnas insats. Tyvärr står vi för ett individuellt misstag innan de gör 3-1. Sedan får vi ingenting med oss. Jag är  mycket besviken på domarna som faktiskt dömer bort oss vid flera tillfällen, säger en besviken och irriterad Ari Holopainen. 

Det Ari främst syftar på är det röda kortet och grova matchstraffet på försvarsresen Juho Liukkonen i slutskedet av matchen då IFK satsade allt framåt i 1-3 underläget. -Det förstör helt vår möjlighet att komma tillbaka i matchen och är då rakt inte ett grovt matchstraff. En bedrövlig bedömning, fortsätter Ari. 

Annars började IFK förtroendeingivande och skapade flera fina anfall. Redan i den första matchminuten skulle IFK ha straffslag, sedan Robin Lundqvist blivit nedragen. Från pressläktaren var bedömningen från flera håll att den var solklar.  Istället gör Villa 1-0 på en mycket vacker omställning där hemmalaget kom fyra mot tre och där Johan Esplund frispelar William Arvidsson till 1-0 i den fjärde matchminuten. Ett vackert bandymål.

I förra veckans träningsmatch hade IFK tio hörnor utan att göra mål i förlustmatchen mot just Villa. Nu gjorde IFK mål på sin första då Juho Liukkonen förvaltade en vänsterhörna i den tionde minuten. Tyvärr replikerade Villa bara tre minuter sedan då Johan Löfstedt fick praktträff på hörna, och IFK släppte alltså bara in ett spelmål över 60 minuters tid mot Svenska Mästarna Villa och förtjänar högt betyg för sin insats. -Ett ordentligt steg i rätt riktning. Vi gör en bra insats såväl defensivt som offensivt, men har marginalerna emot oss idag. Tyvärr ett individuellt misstag som fäller oss idag, men som helhet är jag nöjd med killarnas insats där hela laget står för en bra insats, avslutar IFK:s huvudtränare Ari Holopainen

 

Nu väntar Christoffer Fagerströms Bollnäs i nästa match för IFK med matchstart 21, 45. 

 

text: Niklas Thonander

 

foto: Jorge Moreno