Vill du vara en del av IFK Vänersborg?

IFK Vänersborg är en stor förening med ca 750 medlemmar i klubben, av dessa är 332 aktiva spelare i klubben där hela 47% av spelarna är tjejer. Vårt herrlag spelar i Elitserien som är den högsta serien i Sverige och vårt damlag spelar i Allsvenskan som är näst högsta serien i Sverige. Både herr- och damlaget bygger till stor del på spelare som har en lokal förankring till staden Vänersborg klubben vilket vi är otroligt stolta över. Det kommer fortsätta fyllas på framöver med alla duktiga ungdomar som kommer underifrån just nu!

Nyckeln till att vi kan bedriva denna fantastiska verksamhet är genom er alla ideellt arbetande funktionärer som hjälper till på så många olika sätt i föreningen. Idag är det ca 135 personer som hjälper till vilket är helt ovärderligt för oss.

Vill du vara med och hjälpa till på något sätt är du mer än välkommen! Vi söker ständigt nya personer som kan göra att vår verksamhet blir än bättre och för att vi ska kunna fortsätta ta föreningen framåt på alla plan.

I IFK Vänersborg kan du hjälpa till med en mängd olika saker som är viktiga för att vår stora verksamhet ska fungera och för att vi ska kunna ge alla barn, ungdomar och supportrar den upplevelse de förtjänar.

Här nedan finns exempel på vad du kan hjälpa till med i IFK Vänersborg:

 • Medlem & Lotterikommittén: Här får du vara med och vara påhittig kring hur vi ska ta hand om våra medlemmar på bästa sätt men även vara kreativ och komma på nya olika aktiviteter som stärker klubbens varumärke och bidrar till att våra medlemmar uppskattar IFK Vänersborg.
 • Sport & Ungdomskommittén: Här får du vara med och driva utvecklingen framåt för våra ungdomslag från Skridskokul upp till P14/F14. Ungdomsverksamheten är hjärtat i vår verksamhet!
 • Sport & Elitkommittén: Denna grupp jobbar med allt från spelar- och ledarrekryteringar till dam- och herrlaget, utveckling av de äldsta juniorlagen P16, F16, P17, F17 & P19 samt frågor och samarbete mellan IFK Vänersborg och bandygymnasiet.
 • Marknadskommittén: Marknadsgruppen har som uppdrag att skapa en attraktiv samverkan med våra partners genom att ha en återkommande dialog. Där spelar våra nätverksträffar en stor roll då vi träffas 10 ggr/år samt 2 aktiviteter som sponsorgolf och padelturnering. Gruppen består av ett antal medlemmar som tillsammans bidrar till att vi skapar en förening som har möjlighet att kunna växa i vår Arena Vänersborg med en ungdomsverksamhet som blir viktigare för varje år.
 • Cupkommittén: Ingå i en grupp som hjälper till att ansvara för våra olika större ungdomscuper som Frida- och Birger Bandycup samt vara delaktig i att ta fram nya läger och cuper i föreningens regi.
 • Värdkommitté: Ta emot gäster i restaurang och i logerna inför matcherna och göra att våra besökares upplevelse när de lämnar är att de gärna vill komma tillbaka igen. Även stötta upp vid insläpp och försäljning av digitalt 50/50 lotteri vid herrmatcher.
 • Kassa & Biljettkommittén: Hjälpa till med biljettförsäljning/kassa och insläpp under våra herrmatcher.
 • Publikvärd: Vara med kring herr- eller dammatcher och hjälpa till med säkerheten innan, under och efter matchen. Hjälpa till med biljettscanning i entréhall och vid ingång till läktaren samt se till att endast behöriga kommer in på respektive läktare. Se till att trappor på stå- och sittplats är fria, se till att ingen hänger på räcket bakom sittplats.
 • Lagvärdar & Domarvärd: Ta emot och supportera lag och domare före, under och efter match. Se till att deras upplevelse är positiv när de lämnar Arena Vänersborg!
 • Sargvakt: Sköta sarger i samband med seniormatcher.
 • Kiosk: Hjälpa till att ta emot varor (ca 1gång per vecka) och fylla på kioskerna. Öppna kiosker vid matcher, packa korgar till motståndarlag, press och domare. Förbereda kioskerna inför våra olika arrangemang innan föräldrar till ungdomslagen kommer och står under match/cup samt stänga efteråt.
 • Speaker & Sekretariat: Hjälpa till under junior och seniormatcher i sekretariatet. En kort (ca 1 timma) digital utbildning av elitrapport behövs för att kunna lära sig ”Elitrapport” som rapporteringen sker genom.
 • IFK Shopen: Hjälpa till i att sälja souvenirer kring våra olika arrangemang.
 • Press, TV & Radio: Ta emot och se till så att TV teamet inför match får rätt förutsättningar, ansvara för att press och media uppe på pressläktaren får fika och finnas tillgänglig om frågor dyker upp under matcher.
 • Kommunikation, Foto & Skribenter: Intervjuare till när spelare, ledare eller annan person i föreningen ska intervjuas. Fotografer till våra olika arrangemang samt skribenter till hemsidan som skriver om herr, dam samt övriga delar av verksamheten.
 • Ljud, Ljus & Intro: Hjälpa till med ljud, ljus och intro inför vid olika arrangemang i arenan. Kan vara allt från herr, dam till junior eller skridskokul för de minsta. Allt för att göra upplevelsen än mer imponerande!
 • Bandysnurran: Vid flera olika arrangemang, framför allt vid elitseriematcher har vi igång vår bandysnurra som barn och vuxna möter i entréhallen. Där kan de spela på sina favoritspelare och vinna fina priser.
 • Lotteriboden: I vår nya blåvita lotteribod som vi har på olika ställen i Vänersborg säljer vi bingolotter, souvenirer osv. Vill du träffa och prata med mycket folk är detta en perfekt uppgift för dig
 • Ledare i ungdomslag: Vi vill ständigt rekrytera nya duktiga ledare till våra ungdomslag. Är du intresserad av att vara med som ledare eller annan roll kring olika lag så skulle detta passa dig. Vi ordnar såklart även ledarutbildningar via bandyförbundet till våra ledare.
 • Övrigt: Är du intresserad av att hjälpa till med annat än de roller som är beskrivna ovan är du varmt välkommen med det. Du kanske har nya idéer som kan göra att vår verksamhet kommer ta nya kliv framåt?

 

För att läsa mer om föreningen, läs sponsorrapporten från säsongen 22/23 här: Klicka här för att komma till rapporten!

För att anmäla ditt intresse för att hjälpa till gör du det här: Intresseanmälan här!

Du kan även anmäla ditt intresse eller ställa frågor till klubbchef Tobias Johansson, tobias.johansson@ifkvanersborg.se