Viktor Nordmark assisterande tränare i Tjeckien

Viktor Nordmark hoppas att Tjeckien spelar semifinal

V

Tjeckien går in i årets B VM turnering då landet i sin första match ställs mot Schweiz i Arena Vänersborg. Den unga nationen tränas av Rättviks Michael Bratt. Till sin hjälp som assisterande tränare har han Gripen/Trollhättans Viktor Nordmark.

Viktor har under ett flertal år varit en av Gripens absoluta nyckelspelare och är även klubbchef i föreningen sedan ett par år tillbaka.

– Det trodde jag nog inte när jag kom till föreningen att jag skulle bli kvar så här länge, men jag stortrivs verkligen. En ambitiös  och fin förening som kämpar på med de medel vi har.

– Jag jobbade på Gripens kansli år 2017 och fick då frågan av Tjeckiens förbundskapten Michael Bratt om jag ville vara behjälplig som assisterande tränare för det Tjeckiska landslaget.  Det var så jag fick detta jobbet. Jag har inte ångrat det och tycker det är skoj.

– En fantastisk kul hobbygrej på ideell basis och om jag bara har tid så fortsätter jag gärna. Det skall bli kul med hemma VM. Det är alltid kul med mästerskap och  matcher överlag och det är ju viktigt att det spelas bandy på så många ställen det går och att sprida sporten.

– Våra spelare är tacksamma att arbeta med. De har ett stort intresse att hela tiden bli bättre bandyspelare. Lyhörda och visar stor vilja.

Det tjeckiska landslaget anländer på söndag och kommer  då att genomföra ett träningspass i Slättbergshallen innan mästerskapet tar sin början med match mot Schweiz och är optimistiska inför turneringen trots att det inte är bästa träningsförhållandena hemma med bara träning på rink.

– Vi kommer med i princip samma trupp som tidigare mästerskap och  när jag pratat med folk i Tjeckien är de förhoppningsfulla och har semifinal som uttalad målsättning, även om det är lite svårt att veta hur bra de andra lagen är, avslutar Viktor Nordmark.

Vi önskar Viktor och Michael Bratt  stort lycka till i årets B VM turnering.

Text: Niklas Thonander

Foto: Hans Löfgren