Viktigt stöd från Gräsroten till vår ungdomsbandy

 

Delar av IFK Vänersborgs U9, U10, U12 B samt F10 och F12 på bilden med checken från Svenska Spel

För femte året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I bandyn ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med tio procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

– Svenska Spels Gräsroten har stor betydelse för landets bandyföreningar, inte minst för återväxten inom sporten. Bandyn aktiverar allt fler barn och ungdomar vilket även märks i årets utbetalning då antalet bandysupportrar har ökat med nästan elva procent, vilket är jättepositivt, säger Linda Odén, målvakt i landslaget och flerfaldig VM-guldmedaljör.

IFK Vänersborgs ungdomsverksamhet tilldelas för år 2017 , 68.059 kr. Ett stort tack till alla som valt IFK Vänersborg som  favoritförening!