IFK Vänersborg-Edsbyn, 7-4

pk9303

Bild 4 av 41

Snödamm!

Det var taggade IFK-spelare som gick ut på isen i hopp om att få revansch på Edsbyn, som man förlorade mot på bortaplan så sent som för två dygn sedan. Och det slutade också med 7-4-seger efter en stark andra halvlek från hemmalaget.

– Vi hade bestämt oss för att gå ut ock köra, och jag tycker att vi krigar riktigt bra tillsammans idag, säger Joakim ”Kimmen” Johansson.

Men det började lite tråkigare för Vänersborgslaget. Det dröjde 33 minuter och 33 sekunder innan något av lagen lyckades hitta nätet, och då var det bortalagets Daniel Liw som tryckte ett distansskott förbi David Borvall i IFK-målet. Fyra minuter senare Var det Jonas Edling som ökade på ledningen, efter att ha snappat upp en retur.

Men under halvlekens sista två minuter hämtade IFK upp genom två snabba mål, först av Mikko Lukkarila som blev vackert serverad av Felix Phersson, och av Joakim Hedqvist som satte bollen i nät efter en hörna i det absoluta slutskedet.

– Det är så i matcherna, det går upp och ner. I onsdags var vi inte riktigt på tårna, men i den första halvleken i kväll tycker jag egentligen inte att de skapar så många farliga lägen. Men det var otroligt skönt att vi fick gå till paus med ett likaresultat, säger Kimmen.

Det var också han som satte standarden tidigt i andra halvlek. I den 48:e minuten släppte han iväg ett riktigt kanonskott från långt håll, vilket fullbordade vändningen.

– Det var ett härligt skott. Jag tror att jag har gjort något liknande i P20, men aldrig i elitserien.

Ledningen blev dock ganska kortvarig, eftersom gästerna kvitterade några minuter senare. När matchen sedan stod och vägde blixtrade IFK till återigen, och inom loppet av 92 sekunder hade Christoffer Fagerström och Nils Berner presenterat sig i målprotokollet. I matchminut 75 hände en del som visade sig bli ganska avgörande. Straff till Edsbyn och utvisning på IFK-backen Kamperin-Wallin. David Borvall i hemmamålet räddade dock straffen och gjorde ytterligare en superparad på en hörna kort därefter.

Edsbyn reducerade visserligen till 5-4 , men bara minuten efter det ordnade Fagerström sitt andra mål för kvällen, och när han även fullbordade sitt hattrick med fem återstående minuter var matchen, om inte avgjord, så åtminstone betydligt lättare för nerverna att hantera.

Nu väntar julfirande innan nästa match, som är annandagsderbyt mot Gripen i Arena Vänersborg. Vi ses väl där?