Viktiga hemmamatcher för J20 i helgen

 

Efter 13 spelade matcher ligger vårt J20-lag på en femteplats i Juniorelitserien. Till helgen väntar två nya tuffa matcher.

På lördagen tar man emot Ljusdal. Ett ljusdal man slog med 8-2 i bortamötet. Och på söndagen ges det chans till revansch mot Edsbyn som man fick se sig besegrade av borta med 6-4.

Hemsidan hörde sig för med den före detta IFK-målvakten Gabriel Bridholm som tillsammans med Tomas Johansson och Conny Heinulf leder grabbarna.

Hur tycker du säsongen varit hittills?
– Säsongen har varit lite upp och ner. Men i stort sett är vi väldigt nöjda. Vi behöver höja vår lägstanivå ett par snäpp för att inte falla ihop stundtals under matcherna. Ändå har vi känslan av att vi kan störa alla lag i serien om vi presterar på topp. Vår defensiv har vi tränat hårt på och ägnat många timmar i teorisalen kring. Här har vi tagit stora kliv jämfört med tidigare säsonger. Killarna har även en bra inställning till träning. Vi har kört enligt samma försäsongsupplägg som A-truppen. Detta har har lett till att killarna känner sig fräschare efter träningar och matcher.

Vad tror du om helgens matcher?
– Helgens två matcher kommer kräva en hundraprocentig insats i båda kamperna. Vi slog Ljusdal stort borta utan att imponera. Edsbyn gav vi en match in på målsnöret. Dock föll vi på en bedrövligt genomförd första halva av matchen. Vi vet att på hemmaplan, i vår borg, är vi starka. Ska lagen slå oss här så ska de ha en väldigt bra dag. Vi går för två vinster!

Vad har ni för målsättning i stort med denna säsong?
Målsättningen är givetvis att ta sig till slutspel. Det finns en enorm revanschlust i truppen efter att ha missat slutspelet förra säsongen. Väl inne i ett slutspel kan allt hända.

Efter en lång karriär som spelare, hur är det nu att vara tränare istället?
– Som spelare gällde de att komma laddad till träning och match. Genomföra ett hårt jobb för att sedan vila. Som tränare gäller det hela tiden att ligga steget före. Arbetet inför match och träning blir allt viktigare. Under matchernas gång är det svårt att ändra några stora saker. Då får de bli lite finjusteringar. Tränarsysslan är annars något jag trivs med. Något tidskrävande, men det är kul när man ser hur en hel grupp lyckas med saker tillsammans. Det är ett sätt att betala tillbaka för vad man fått tidigare i sin karriär. Både hos IFK, men också andra klubbar man representerat.

Är det någon spelare som man ska ha lite extra koll på från läktarplats, någon som sticker ut?
– I årets trupp skulle jag vilja påstå att jämnheten är vår styrka. Vi har en trupp där vi kan matcha alla, utan att de egentligen blir så stor skillnad på spelet. Vi har haft otur med många skador såhär långt under säsongen. Vilket i sin tur betyder att vi har fått gå runt på mycket folk vilket har varit väldigt lyckat. Spelare vi litar mycket på i laget är ändå våra tre killar som tillhör A-truppen Joakim ”Kimmen” Johansson, Adam ”Kyssen” Herou Löf och Adam ”Blomman” Blomster. Även Jonatan Josefsson har visat framfötterna. Jonatan har bland annat varit iväg på landslagsuppdrag.

För folk som inte ser så mycket juniorbandy, vad håller den för nivå?
– Årets upplaga av Juniorelitserien är väldigt bra, riktigt bra! Vi ska komma ihåg att dagens juniorlag i stort sett nästan fungerar som klubbarnas B-lag. Lagen är en viktig plattform för att spelarna skall kunna ta sig upp och slå sig in i de olika A-trupperna! I varje lag ingår cirka tre till sju stycken av spelare som är med i klubbarnas A-trupper. Det vore kul om fler kom till Arenan för att ta del av Juniorbandy. Juniorbandyn garanterar  fart och fläkt!

Matcherna i helgen är alltså: IFK – Ljusdal BK, 19.30 på lördag och IFK – Edsbyn IF, 13.45 på söndag.

Vi önskar våra grabbar lycka till i helgen och hoppas att så många som möjligt kommer till Arenan och tittar på föreningens framtid.

Text: Alexander Mayborn

Joakim ”Kimmen” Johansson är en viktig kugge i vårt J20-lag.
Foto: Patrik Karlsson