Viktig seger mot Tellus på Zinkensdamm


Tremålskytten Mikko Lukkarila var ”stekhet” på ett regnigt och blåsigt Zinkensdamm ikväll.

IFK Vänersborg besegrade Tellus på onsdagskvällen med 4-3 (4-1) på Zinkensdamm i Stockholm.  Segern grundlades i första halvlek där IFK gick fram till en 4-0 ledning innan halvtimmen spelad. Detta efter tre mål av den finländske landslagsanfallaren Mikko Lukkarila och ett av skyttekungen  Jocke Hedqvist, som förövrigt fyllde 40 år denna dag.

 -Vi spelar mycket bra i första halvlek, speciellt första halvtimmen där vi går fram till en 4-0 ledning. Efter det går vi ned oss lite spelmässigt, men Tellus skapar egentligen ingenting  och deras reduceringsmål är på hörna i slutet av halvleken. Som helhet mycket bra första 45, säger en nöjd Ari Holopainen. -I andra blir det mycket mer svårspelat med betydligt mer vatten på planen och svåra förutsättningar, men vi reder ut det på ett bra sätt. En mycket skön seger för oss.

IFK tog i den fjärde matchminuten ledningen då Mikko Lukkarila på passning från Juho Liukkonen skar in från högerposition och distinkt sköt in ledningsmålet. Sedan utökade Jocke Hedqvist på till 2-0 efter en högerhörna i nättaket, detta i den elfte minuten. En smakstart för Vänersborgslaget som sedan malde på. Mikko Lukkarila som inlett årets säsong starkt gjorde sedan 3-0 innan han i friläge fullbordades sitt hattrick i 27:e efter friläge och härliga 4-0 för ett mycket stabilt spelande IFK. -Det är i första hand en lagseger, men skall vi nämna några så är vårat försvarsspel oerhört stabilt. Sedan gör Kimmo ett par avgörande räddningar och såklart skall Mikko Lukkarila omnämnas lite extra för sina tre mål.

Robin Öhrlund var tillbaka i IFK-dressen efter ett par veckors skadefrånvaro. Han matchades dock mycket försiktigt denna kväll och där har IFK som fortsätter att övertyga ett riktigt sparkapital.

Efter matchen åker IFK vidare till Uppsala där dom övernattar och tränar i Relitahallen klockan 13.00 på torsdagen. Laget tar  sig sedan vidare mot Söderhamn på fredagen där Broberg/Söderhamn väntar i den för året nybyggda hallen. En ny tuff bortamatch, för Vänersborg som nu ståtar med fyra raka segrar i elitserien.

Text: Niklas Thonander