Viktig seger med 4-1 mot Bollnäs

Två poäng i en måstematch.

Till slut blev det seger som inte kan ifrågasättas. Segersiffrorna kunde varit större för IFK saknade inte chanser men hade svårt att få in bollen trots bra lägen.

IFK gjorde som man hade sagt före matchen att komma med fart från början. Så blev det och laget gick runt på kanterna och hade ett par hyfsade lägen som inte resulterade. Det gav Bollnäs möjlighet att komma in matchen men hemmaförsvaret hade kontroll på läget.

Emil Viklund gjorde första halvleks enda mål när från distans sköt in 1-0 efter tjugotre minuter. IFK hade bättre fart i offensiven men det ledde bara fram till hörnor, åtta i första 45 minuterna. Bollen ville inte in och flera avslut träffade inte mål.

Bollnäs kvitterade tidigt i andra halvlek genom Riku Hämäläinen på straff till 1-1. En missad slarvig passning högt upp i banan från IFK gav gästerna ett omställningsläge.

IFK fortsatte att pressa på men skotten satt inte på mål.

Adam Herou Löf fick träff på tionde hörnan och ny ledningen för IFK med 2-1 en kvart in på andra halvlek.

Joakim Johansson ökade till 3-1 efter lagets tolvte hörna. Det var i efterspelet på hörnan som Kimmen fick träff på och i mål. När IFK väl träffade målet så blev det mål, fram till det så var det hemmalagets problem att få avsluten på mål i en andra halvlek som de dominerade.

Vid flera tillfällen var hemmaspelare igenom mot målvakten men lyckades inte få in bollen från nära håll. Ledningen kunde varit mycket större med större skärpa och effektivitet.

Robin Lundqvist visade hur man skall göra mål ensam med målvakten. Han fick ner honom på isen och rullade snyggt in 4-1 när det var två minuter kvar.

Tempomässigt var IFK bättre än Bollnäs det var bara fler mål som saknades. Med fart och genomåkningar så fanns det möjligheter.

– Det var skönt och jobbigt, säger Robin Lundqvist som gjorde det snyggaste målet när han spikade slutresultatet till 4-1. Jag har inte spelat på tre veckor så det kändes ju. Väldigt skönt att få vinna, en riktig skön känsla. Vi borde nog ha satt ett par bollar till och då hade det nog runnit iväg. Det viktigaste var att vi tog två poäng. Det är en okej insats, vi får inte ut allt som vi har. Vi har lite för korta anfall ibland men det är fullt godkänt, absolut, tycker Robin. Vi har inte vunnit på länge så det är oerhört skönt.

En helt rättvis och nödvändig seger för IFK i den jämna streckstriden i kampen om åttondelsfinal och kval.

IFK har med segern mycket i egna händer men det gäller nog att det blir seger i den sista matchen också. IFK avslutar borta mot Rättvik lördag 19 februari.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno