Viktig seger för IFK Vänersborg i Damallsvenskan mot Västerstrand AIK/Örebro SK  5 – 4

IFK Vänersborg stod som segrare i en mycket jämn match mot Västerstrand AIK/Örebro SK, IFK Vänersborg går nu upp till en tredjeplats i Damallsvenskan södra.

 

IFK Vänersborg besegrade Västerstrand AIK/Örebro SK i en mycket jämn match där lagen följdes åt i målprotokollet. De  första 10 minuterna böljade spelet fram och tillbaka utan att det skapades några direkta målchanser för något av lagen. I den 13:e minuten kunde Västerstrands landslagsspelare Lisa Östman, spelar också i Villa Lidköpings Elitserielag, göra 0-1 på en hörnretur.

I den 16:e minuten kunde IFK Vänersborg kvittera till 1-1 genom en fin soloprestation av Emma Östan. IFK Vänersborg kunde i den 24:e minuten ta ledningen i matchen på ett mycket vackert anfall där Anna Egeberg gjorde mål på en fin passning från Wilda Ejderfalk.

Tyvärr kunde inte IFK Vänersborg behålla ledningen halvleken ut, i den 41:a minuten kunde Sandra Nilsson göra 2-2 för Västerstrand utan assist.

Andra halvlek flyttade Västerstrand upp laget och på det sättet fick IFK Vänersborg många omställningar mot sig, Västerstrand kunde gång på gång bryta IFK:s uppspel.

I den 50:e minuten visade Lisa Östman i Västerstrand varför hon spelar i landslaget, en fin genomåkning där hon utan chans för IFK:målvakt kunde sätta bollen i nät, 2 -3 i Västerstrands favör.

Rut-Lina Berner kunde i den 53:e minuten göra 3-3 på hörnretur, återigen tillbaka till oavgjort. 

Lisa Östman i Västerstrand nöjde sig inte med oavgjort, i den 59:e minuten gav Lisa Östman återigen Västerstrand ledningen med 3 – 4.

IFK fick i den 64:e minuten straff, men som vi nämnt tidigare så är Västerstrands målvakt mycket bra, det var en mycket bra slagen straff där målvakten Jonna Nyman räddade till hörna.

I stället skulle IFK kvittera i den 73:e minuten genom Wilda Ejderfalk utan assist, 4 – 4.

Anna Egeberg kunde i den 81:a minuten göra segermålet efter en mycket fin ”slalomåkning” genom hela Västerstrands försvar, assist av IFK:s målvakt Felicia Kullberg.

IFK Vänersborg fick en välförtjänt seger efter att ha bjudit på en mycket trevlig bandy där hela laget är delaktig i både anfall och försvar, vi var ca 70 i publik, kan bara säga att bandyn som spelas av Damlaget är mycket sevärd och att det finns platser kvar på läktaren.

Nästa hemmamatch spelas tyvärr inte förrän söndag den 20:e februari och då mot Västerås SK BK, nu har IFK Vänersborg Dam sex bortamatcher i rad innan serien avslutas med två hemmamatcher.

Tränare Patrik Karlsson var mycket nöjd efter matchen och uttryckte att första halvlek var ruskigt bra och där IFK Vänersborg skulle kunnat göra fler mål än de två som gjordes under halvleken. Mycket tack vare Västerstrands målvakt som var mycket duktig. 

Text: Bill-Arne Andersson

Foto: Mats Ahlstedt