Viktig bortaseger mot Sirius

I
Lagkapten Jocke Hedqvist (2 målsskytt) och hans lagkompisar tog ikväll säsongens första bortaseger

FK Vänersborg övertygar allt mer i bandyns elitserie.  På söndagen följde laget upp fredagens storseger mot Motala med att på Studenternas i Uppsala besegra Sirius med 6-2 (2-1). Segern var helt odiskutabel efter efter en i det närmaste perfekt genomförd bortamatch, inte minst i defensiven som var ramstark. -Vi kommer inte riktigt igång i början av matchen. Vi har spelat två matcher denna vecka och har en del resande bakom oss och det märktes inledningsvis. Sakta men säkert äter vi oss in i det och defensivt är det en mycket väl genomförd match. De skapar inte många chanser mot oss, säger en  nöjd IFK-tränare Ari Holopainen.

IFK:s 1-0 mål i den 18:e matchminuten var av det dråpligare slaget. Sirius målvakt missbedömde bollbanan helt och styrde in bollen som annars hade gått utanför. I 44:e matchminuten ökade lagkapten Jocke Hedqvist på till 2-0 efter hörnretur. Sirius reducerade visserligen bara minuten senare och fick målmässig kontakt igen, men detta var IFK:s match. Matchen avgjorde i mitten av andra halvlek då först Emil Viklund som inlett årets elitseriesäsong starkt gjorde 3-1 åter igen på hörnretur på lagets sjätte hörna i 67:e. Jocke Hedqvist stängde sedan tillställningen definitivt med sitt andra mål för kvällen fram till 4-1.

-Andra halvlek är mycket bra från vår sida. Vi har många  spelare delaktiga och börjar hitta alltmer rätt i vårat spel. Det enda som vi möjligtvis kan anmärka på är att vi skall hålla en hög nivå i 90 minuter, men som helhet en jättebra bortamatch från vår sida. En skön och oerhört viktig seger för oss, fortsätter Ari. Mikko Lukkarila följde upp fredagens två fullträffar med att göra ett idag som betydde 5-1 i med tio minuter kvar. Ett mycket snyggt mål signerat den finländske landslagsspelaren som sprätte upp bollen i nättaket.  Emil Viklund avslutade IFK:s målfabrikation med att göra 6-2 i slutminuten, åter igen efter hörna och retur.  -Nu vilar vi imorgon och kör rehab. Sedan tränar vi på som vanligt igen på tisdagen. Det skall bli skönt att vara hemma och kunna få träna på lite nu efter tre tuffa matcher och en hel del resande  den senaste veckan, avslutar Ari Holopainen. Nästa match för IFK Vänersborg är hemma mot Västerås SK på fredag.

 Text: Niklas Thonander