Viktig bortaseger för damlaget

IFK Vänersborg besegrade Tranås med 3-1(2-0)  i lördagens allsvenska match.  Därmed har laget fått en finfin start på det nya året med två raka bortaseger och befäster i och med segern andraplatsen bakom Villa/Lidköping i allsvenskan.  Lagkapten Hanna Wetterling, själv mycket delaktig i segern med såväl mål som assist var mycket nöjd med lagets insats:

-Vi kändes spelsugna och står för en fin insats. Vi är stabila bakåt. De farligheter som Tranås får är det vi som bjuder på, men då styr vi ut dem på kanterna.  Framåt är vi farliga och skapar en hel del. En mycket stabil insats och rättvis seger,  säger en mycket nöjd lagkapten Hanna Wetterling. 

Rut-Lina Berner som kom tillbaka till sin moderklubb IFK Vänersborg till denna säsong inledde målskyttet i den 19:de minuten assisterad av Hanna Wetterling. Precis innan paus utökade IFK ledningen genom 14-åriga Elly Lundewall som även gjorde mål i senaste segern mot Sunvära. En av flera mycket duktiga yngre tjejer i IFK som verkligen har en intressant spelartrupp med många fina framtidsnamn. 

-Våra juniorer gör det fantastiskt bra och tar stora kliv hela tiden. Spelare som bland annat Elly Tora Skagerlund och Wilma H Larsson gör det nästan för bra för sin ålder, fortsätter Hanna.

Nu väntar ett par viktiga träningsveckor för laget innan nästa allsvenska fight, mot VAIK/ÖSK på bortais. Hemmamötet vann IFK med 5-4, efter att laget vänt ett 3-4 underläge sista 20 minuterna i en mycket spännande drabbning. 

Nästa hemmamatch för IFK är 20/2 då Västerås SK väntar i Arenan. Av allt att döma en riktig nyckelfight i allsvenska toppstriden.

 

Text: Niklas Thonander

Foto Mikael Larsson