Vidare i cupen trots förlust

IFK Vänersborg – IFK Kungälv 3-4 (1-2) 

Zitouni har fullt fokus framåt.

IFK Vänersborg gick vidare till Svenska Cupens slutspel i Lidköping, trots förlust mot Kungälv i den sista kvalgruppsmatchen. Tränare Jonas Berner är besviken efter förlusten.

– Första halvlek är vi inte alls delaktiga som vi vill att vi ska vara. Jag tycker vi äger matchen de första tjugo minutrarna, men sen slutar vi åka skridskor och deltar inte i anfallen som vi ska.

Kamraterna tar ledningen i matchen genom Robin Lundqvist som på passning från Hedqvist sätter in 1-0 efter 13 minuter. Kungälv kvitterar sedan genom Ted Skoglund, och tar även ledningen till 2-1 på hörna genom Mikko Lukkarila strax innan pausvila.

I andra halvlek gör Alexander Zitouni en fin offensiv genomåkning ner till kortsidan, passar snett bakåt till Nils Berner som kvitterar till 2-2.

– Jag är mer nöjd med andra halvlek, då spelar vi stundtals bra, spelar på fler spelare och kommer runt på kanterna. När vi har 2-2 så känns det som att vi skulle ta det här, säger Berner. Men sen blir vi straffade av två individuella misstag så det rinner iväg, och vi får in 3-4 lite för sent.

Kungälv gör 3-2 genom Rytkönen och sedan får de en straff som Mikael Lindberg sätter till 4-2. Vänersborg skapar ändå en del framåt och många hörnor, men bollen ville inte hitta målet i denna match. Hedqvist reducerar till 3-4 i den 89:e minuten, men närmare kom vi inte.

– Helheten från helgen känns som bitvis väldigt bra, men vi har för djupa dalar när vi är för dåliga. Vi måste bli jämnare i vårt spel. Men vi tränar tufft nu, har många träningsmatcher och det är mycket nytt nu, så det kommer, avslutar Berner.

Mer om matchen:

–>Bilder från matchen, Foto: Patrik Karlsson

–>Elitrapport.se – matchrapport

–>SvenskaFans

 

Gripen Trollhättan BK – GAIS Bandy 1-11 (1-4)

–> Bilder från matchen. Foto: Patrik Karlsson

Ett skadedrabbat Gripen som dessutom fick spela med en man kort sista 30, orkade inte stå upp emot Magnus Muhrén och company i GAIS. GAIS vann med 11-1 och tillsammans med Vänersborg och Kungälv är de vidare till slutspelet i Lidköping.

 

Slutspel Svenska Cupen i Lidköping 28-30 september