Vetlanda satte stopp för hemmasviten

Det blev Vetlanda som satte stopp för IFK:s fina segersvit hemma i Arenan. Smålänningar vann onsdagskvällen match med 2-4 efter 1-1 i paus. Besviket och irriterat hos IFK efter matchen.

Det blev Vetlanda som satte stopp för IFK:s fina segersvit hemma i Arenan. Smålänningar vann onsdagskvällen match med 2-4 efter 1-1 i paus. Det var såklart både besviket och irriterat hos IFK efter matchen.

-Det var alldeles för dåligt av oss idag, speciellt den andra halvleken, sa Ari Holopainen. Jag tyckte ändå att vi var bättre än Vetlanda och vi ska vinna en sådan här viktig match, men jag vet inte riktigt vad som hände.

Man kan nästan säga att IFK föll på ett grepp. Man var det bättre laget, man hade bollen mycket och man skapade en massa chanser. Bland annat vann man hörnorna med 15-3 och man hade ett antal frislag i bra lägen. Men man slarvade också en hel del, både vid avslut och framför det egna målet, och tre av Vetlanda mål kändes väldigt enkla.

-Det släppte inte för oss idag. Vi blev jagade och vi hittade aldrig flytet, och det spred oro i laget, menade assisterande tränaren Peter Andersson. Det gjorde att det blev väldigt energifattigt och vi åkte mycket i tomrum, fortsatte Peter.

IFK fick heller aldrig vara i ledningen i matchen utan Vetlanda var målmässigt lite före. 0-1 kom efter en dryg kvart och det var en riktig indianare från en IFK-försvarare som tappade bollen till Adam Rudell, och den förre Gripenspelaren gjorde inget misstag ensam med Kimmo Kyllönen.

Snabb kvittering

Jocke Hedqvist kvitterade efter 88 sekunder när han slog in bollen från kortlinjen ur minimal vinkel. Resultatet stod sig halvleken ut och man trodde nog på en uppryckning från hemmalaget efter paus. Nu blev det inte alls så utan matchen fortsatte likt den första. IFK med bollen mot ett lågt försvarande Vetlanda som kontrade effektivt och bra.  

-Defensivt gjorde Vetlanda det bra och det ska de ha en eloge för. De hade mycket folk på egen planhalva och vi gick i deras fälla att spela centralt istället för att komma runt på kanterna, och i mitten var det stopp. Vi skapade egentligen tillräckligt med chanser för att vinna matchen, analyserade Peter Andersson.

1-2 gjorde Daniel Johansson på straff efter att han själv blivit neddragen då han enkelt rann igenom IFK-försvaret. IFK kvitterade blixtsnabbt även denna gång och nu tog det bara 46 sekunder innan Mikko Lukkarila slog in Robin Lundqvist fina inspel från högerkanten.

-Dessa två snabba kvitteringar borde gett oss mer energi, men det gjorde det tyvärr inte. Vi var inte tillräckligt aggressiva idag, menade Andersson vidare. 

Efter kvitteringen trodde man på en forcering från hemmalaget men den kom aldrig utan det blev istället Vetlanda som tog vara på chanserna. Först gjorde Adam Rudell 2-3 på hörna och sedan avslutade Daniel Johansson målskyttet när han ensam med flera IFK-spelare fick på ett fint skott som Kimmo i hemmamålet inte kunde hålla.

Därmed var IFK:s fina hemmasvit bruten och närmast väntar ett tufft derby borta mot Villa-Lidköping på lördag.

-Vi måste såklart försöka vända detta till nåt bra, sa Peter Andersson. Vi har spelat jämnt med Villa tidigare i år så det gäller att plocka fram de minnesbilderna igen. Sedan gäller det att man måste vara där till 100% för att vinna matcherna i Elitserien och det var vi inte idag. Men det ska vi se till att vi är på lördag, avslutade Peter Andersson.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport