Vetlanda kommer till Arenan på lördag

Familje-FESTEN i Arenan

Inför matchen hemma mot Vetlanda på lördag så är IFK obesegrade efter tre matcher i Elitserien. Segrar mot Sirius, Hammarby och oavgjort i fredags hemma mot Västerås, 5-5 i en svängig och underhållande match.

– Det var en bra match det var ett bra lag vi mötte och vi leder med 5-2 och fick ett mål bortdömt som vi gärna ville ha, säger Emil Viklund. De är tunga att möta och de tryckte på och vi blev lite trötta, det var rätt jämnt. Vi hade några chanser där det skulle kunna blivit mål, så med lite medflyt så kanske vi hade vunnit den också.

Emil har har gjort sju mål på tre matcher som han ser mest som tillfälligheter och att det är ett bra flow.

– Vi spelar väl överlag bra just nu, vi har spelat tre matcher så det är så lite, så jag vill inte säga så mycket innan vi har spelat ett gäng matcher för att analysera lite mer. tycker Emil.

Det har för IFK:s del blivit långt mellan matcherna när AIK försvann och när matchen mot Motala blev flyttad.

Tränaren Jesper Bryngelsson tycker starten är helt okej.

– Vi har fått med oss poängen och prestation har varit bra, det är bara att jobba på. Vi utvecklas varje vecka vi jobbar med saker och har fått flow i spelet och vi kommer till väldigt mycket avslutningslägen och det är positivt, säger Jesper.

Lördagens motståndare Vetlanda har spelat fyra matcher och har bara tagit en poäng så här långt. Den poängen kom borta mot Broberg. Lagkaptenen Joakim Andersson har gjort fem mål och är en spelare som IFK alltid måste se upp för.

Det brukar vara jämna matcher mellan lagen. Vetlanda vann båda mötena förra säsongen med uddamålet. Det blev seger med 6-5 i Vetlanda och vinst med 4-3 i Arenan. Då gjorde Joakim Andersson tre mål och en målgivande passning. VBK;s spelstil med många lyft mot Joakim har ställt till det ordentligt för IFK.

– Det är en svår motståndare faktiskt. Vi har haft lite svårt för emellanåt. Det har ett jäkla vapen med Jocke framförallt, det är där vi har haft problem De slår sina flip och han åker och brukar göra bra matcher mot oss. Så det gäller att stoppa honom, säger Emil.

Jesper Bryngelsson är inne på samma linje.

– De spelar med mycket lyft och är giftiga. Vi skall nog lura fram motmedel.  Vi har spelat bra över hela banan och det känns stabilt. Det skall bli kul att få spela igen det har varit alldeles för långt uppehåll och det skall bli gott att det blir match. Det blir mycket träning och vi har fått lagt upp lite olika planer när vi har spelat väldigt lite. Det gäller att hålla killarna i bra trim och vi hoppas att vi kommer att få ut bra tryck på lördag, avslutar Jesper.

IFK:s inledning har varit spelmässigt positiv och nu gäller det att det blir tryck i Arenan när det är en Familjefest match. Arenan öppnar 15.30. Det blir tävling med fina priser för hela familjen och autografskrivning med hela truppen i Fanzone efter matchen.

Matchen börjar 17.00.

Text: Bengt Israelsson
Bild: Jorge Moreno