Veterangänget tycker till inför SM-kvartsfinalen


Delar av ”veterangänget” samlat över en fika på IFK:s kansli.

 

Här är gubbarna du inte skojar bort. Bandyerfarenhet i massor med mängder av derbyn mot Villa Lidköping i bagaget. Men alla är överens om en sak;

Det har aldrig varit större än nu!

-Vi har aldrig mött Villa i en kvartsfinal i SM förut, säger Olle Strand, gammal IK Liraveteran och still going strong i IFK:s matchorganisation.

Med och jobbar på ett eller annat sätt runt matcherna är de förresten allihop. Träffas och dricker kaffe gör kamraterna också varje vecka.

-Det är viktigt för att hålla gemenskapen vid liv, fortsätter Olle.

-Mitt bästa minne från ett derby mot Villa är när vi vann med 12-2 ute på gamla Isstadion, säger Bertil Aronsson. Det var för 10 år sen och Villa hade 3 gubbar på utvisningsbänken när matchen var slut!

När jag frågar om de ska åka till Lidköping i morgon säger de flesta nej. Vi väntar på lördagens hemmafight istället. Atmosfären är jäkligt tuff i deras arena, och vi är så gamla att vi måste tänka på hjärtat, skrattar gubbarna…

En sak är de i alla fall väldigt överens om. IFK Vänersborg har stora möjligheter att skaka mäktiga Villa i en serie över fem matcher. Spelet kan börja!