Västerås SK väntar på fredag i Arenan

Två obesegrade lag ställs mot varandra på fredag kväll när IFK möter Västerås. Upplagt för en härlig bandyfigth och Emil Viklund i IFK ser fram emot matchen: - Det brukar vara jämnt mellan oss.

IFK Vänersborg har inlett säsongen strålande med först en hemmaseger mot Sirius med 8-3, och sedan följde de upp det med en seger borta mot Hammarby 5-3.

En starkt bidragande orsak är Emil Viklund, som gör sin elfte säsong i de blåvita nu. Två matcher i rad har han gjort tre mål:

-Det känns bra, säger Emil. Vårt anfallsspel har varit bra och passningarna har suttit fint i inledningen. Vi får ändå inte dra för stora växlar på detta för det är fortfarande ganska nytt för oss alla på plan.

Nu ställs ni mot Västerås SK som har tre raka segrar så här långt:

-Jag såg matchen mot Bollnäs i veckan och VSK verkar tunga att möta. De vände 0-1 i paus till seger 8-1 där.

I VSK finns gamla IFK-bekantingen Christoffer Fagerström, som Emil spelat ihop med förr:

– Vi spelade väl fyra säsonger ihop i IFK innan han försvann. Nu har han utvecklats till en lite annan typ av spelare där han mer är en avslutare.

Nu väntar en tuff match på fredag där VSK har många namnkunniga spelare i truppen. IFK har de senaste åren spelat bra mot dem och allt verkar vara upplagt för en rafflande match i Arenan. Emil Viklund håller med:

-Det är ett topplag så det blir en svår match. Kan vi bara sätta spelet som vi gjort i inledningen, kommer det att bli jämt.

Tränaren Jesper Bryngelsson ser fram emot matchen:

-Det ska bli otroligt kul att spela hemma igen. Västerås är svåra att möta och har startat säsongen bra. De är speciellt bra i motståndarens straffområde, där de är duktiga på att ta hand om andrabollar.

Läget i laget är bra inför matchen och med publiken i ryggen kan vi hoppas på en seger för de blåvita.

Sven Wassén