Västerås SK nästa motståndare

Knappt har isdimman lagt sig efter derby-segern mot Gripen Trollhättan, innan det är dags för nästa match. Västerås SK gästar Arenan på torsdag kväll och det kommer nog bli en tät och spännande match.

Det blev inte någon längre stund att njuta av Annandags-segern med 8-6 mot Gripen Trollhättan, innan det är dags att snöra på sig skridskorna igen. Motståndare är Västerås SK som kommer från en förlust med samma siffror, 6-8 mot Villa Lidköping.

Lagkapten Simon Blomqvist var nöjd med matchen senast:

– Det var otroligt skönt att vi kunde ta den segern, och just att kunna bjuda alla supportrar som åkt dit med att vinna matchen. Det var ju en match som innehåller allt och lite till, för det blev ju många situationer som inte finns i en vanlig match.

Nu väntar Västerås SK på hemmaplan. IFK spelade 5-5 i bortamötet den 29 november och Simon tror på en jämn kamp:

-Vi känner det laget ganska bra och dom passar oss ganska väl, och vi gjorde en bra bortamatch mot dom. Det brukar vara jämna matcher mellan oss.

Vem eller vilka ska man se upp med?

-Västerås styrka är att det är många spelare som har en hög nivå, så man kan inte passa på enskilda spelare.

Hur känns det inför mötet på torsdag kväll i laget?

-Det känns bra. Vi kommer med en seger i ryggen och vi brukar göra bra prestationer på hemmaplan, där vi är starka. Nyckeln är att vi ska inte släppa in för många mål.

En hemvändare finns när Christoffer Fagerström äntrar isen på arenan för sitt VSK. Han spelade under flera år i IFK innan han gav sig ut i världen, och det är en sevärd spelare.

 

Text Sven Wassén