Västerås SK – IFK Vänersborg 8-3 (3-2)

IFK Vänersborg gör trots resultatet en bra insats mot Västerås-laget. -Vi gör det bra och är med länge i matchen, sen rinner målen tyvärr iväg och Västerås är ett bra lag, säger en nedstämd Marcus Bergwall efter matchen.

IFK tar ledningen med 1-0 efter 2,5 minut genom Christofer Fagerström, sen gör Västerås 1-1 och 2-1, innan IFK kvitterar på hörna till 2-2 genom Martin Röing. När IFK åter får chans att ta ledningen genom en straff, missar man den chansen och Västerås gör istället 3-2 innan halvtidsvilan.

-Det känns tungt att gå in i halvtidsvilan i underläge – istället för 3-2 kunde vi haft 2-3 och ett bättre utgångsläge inför andra halvlek.

I början av andra halvlek ökar Västerås på sin ledning till 5-2, innan IFK reducerar till 5-3 på hörna genom Johan Koch. Efter målet begär IFK timeout.

Vad pratade ni om i timeouten?

-Vi sa att vi skulle kliva fram och kliva på, och få mer stöttning bakifrån. Vi får sedan ett jätteläge att göra 5-4, men istället gör Västerås 6-3, säger Bergwall.

När man sedan satsar och kliver fram får Västerås några billiga mål i slutet och matchen slutar 8-3.

Vad kan ni ta med er till matchen på fredag mot Hammarby? 

– Vi gör en bra första halvlek och det finns mycket positivt att ta med, men vi släpper till för enkelt. Även motståndarna pratade positivt om vårt spel och hade svårt att förstå att vi inte har mer poäng, hinner Bergwall meddela innan mobilbatteriet dör.

Matchens bästa spelare, enligt Bergwall, var utan tvekan Mikael ”Osten” Olsson som gjorde en fantastisk match såväl offensivt som deffensivt. Månade om bollen, lurade många VSK:are och hittade alltid rätt med sina passningar.

Nya tag mot Hammarby på fredag kl. 19.00 i Arena Vänersborg. Ta med er grannar, släkten, vännerna och kom och stötta våra blå/vita-grabbar till 2 viktiga poäng!