Västerås blev för svåra

IFK Vänersborg – Västerås SK BK 2-8 (0-4)

Christoffer Fagerström i kamp med två Västeråsspelare. (Arkivbild)

Tisdagens flyttade hemmamatch mot Västerås blev en tung historia för IFK-fansen. De drygt tvåtusen på läktarna bevittnade en tuff matchinledning från båda lagen, där det redan efter ungefär 20 spelade minuter hade annonserats ut sju tilläggsminuter. Johan Koch fick dessutom tidigt lämna isen skadad. När även Alexander Zitouni senare fick tacka för sig decimerades manskapet ordentligt.

En hög Västeråspress gav en tappad boll på egen sida av mittlinjen i den nionde minuten, vilket innebar 0-1 till gästerna. Fem minuter senare utökades den ledningen efter att serieledarna återigen lyckades stressa IFK-försvaret.

– Vi bjuder på de två första målen och får kämpa i motvind. Vi klarar inte riktigt det, särskilt efter Johans skada, säger Carl Malm, assisterande tränare.

Strax därefter spelade Vänersborg upp sig under en period. Detta trots att man spelade med en man mindre i ungefär 17 minuter, eftersom Joakim Hedqvist avlöste Emil Viklund i utvisningsbåset. Men innan (den kraftigt försenade) pausvilan lyckades bortalaget trycka in ytterligare två mål.

– Vi visste att de skulle pressa högt och har tränat utifrån det. Men vi fick ändå inte riktigt till det, och det är de som vinner 50/50-situationer och får med sig farten, säger Carl Malm.

Trots att det var ett piggare IFK som kom ut efter pausen, och att Fagerström fick ett utmärkt läge efter bara några minuter, fortsatte det snart i moll.

Under loppet av fem minuter utökades en redan ganska klar ledning med ytterligare tre baklängesmål, och med 0-7 på resultattavlan och en halvtimme kvar kunde man ana en ganska brant uppförsbacke. IFK:s assisterande tränare är mer nöjd med andra perioden, där laget fixade betydligt fler chanser framåt.

– Vi bestämde oss för att ut och köra efter paus, och visa oss, men det blir svårt när vi går runt på två avbytare. Vi skapar mer i andra, men det blir svårt att orka när vi måste tokrusa, säger han och fortsätter.

Carl Malm, assisterande tränare

– Idag var de numret större än oss, men det betyder inte att allt är nattsvart för det.

IFK lyckades reducera två gånger om efter hörnor, genom Mikko Lukkarila och Emil Viklund, men slutresultatet lyder 2-8 efter ett sent mål från Västerås.

Nu har lagen åtta dagar på sig att samla krafterna, och Carl menar att man snart kommer resa sig efter den tunga kvällen.

– Det finns bra saker att ta med sig också. Robin Lundqvist är för jäkla bra och Borvall räddar oss i målet flera gånger. Vi kommer igen, vi vet att vi har det i oss.

Mer om matchen:

Bildgalleri -Foto: Patrik Karlsson

TTELA Liverapport

Matchrapport – bandyrapport.nu

Höjdpunkter – Bandypuls

Sveriges Radio – intervju med Richard Kamperin Wallin

 

Foto: Patrik Karlsson