Världsspelare klar för IFK

Pavel Bulatov är klar för IFK Vänersborg.

Sent på måndagkvällen blev det klart att den ryska landslagsspelaren Pavel Bulatov, 32 år, ansluter till IFK Vänersborg.

Pavel Bulatov är en rutinerad och mycket kompetent försvarsspelare som har representerat ryska klubbar såsom Uralskij Trubnik, Dynamo Moskva och SKA-Neftyanik. Han har vunnit 6 VM guld och 2 ryska ligaguld. Lite kuriosa är att Bulatov var med i det ryska lag som vann guld när VM spelades i Vänersborg.

– IFK  har en tradition med ryska spelare i laget, den förste i Andrej Pasjkin och därefter bland annat Pavel Frantz och Valeri Grachev. Nu fortsätter vi på den inslagna vägen i och med att Pavel Bulatov ansluter till IFK, säger Tommy Hjert spelaransvarig i klubben.

– Vi har haft en mycket bra dialog med Pavel och efter han besök hos oss för en tid sedan har vi haft positiva diskussioner som nu äntligen gått i mål. Det är klart det betyder mycket för oss att kunna knyta en spelare av Pavels kaliber till IFK, säger Tommy Hjert.

Bulatov ser fram emot att få spela i IFK Vänersborg och tycker han fått en mycket bra bild av klubben, både vad gäller arenan och träningsmöjligheter.

– IFK:s organisation uppvisar en nivå som jag kanske inte trodde fanns i Sverige, säger Bulatov.

Tränare Stefan Karlsson är självklart nöjd.

– Att få med en spelare som Bulatov betyder naturligtvis mycket, en följsam och intensiv försvarsspelare med offensiva kvalitéer. Han kommer också tillföra erfarenhet och tuffhet till vårt spel, avslutar en belåten Stefan Karlsson.

Vi hälsar Pavel Bulatov varmt välkommen till IFK Vänersborg!