Alexander Zitouni

Vänersborgs Zitouni och Callander bakom storsegrar

-

USA hade som väntat lekstuga i sin andra gruppspelsmatch i Arena Vänersborg. Nederländerna besegrades med hela 13-2 (6-1). IFK Vänersborgs store profil Alexander Zitouni gjorde första målet efter tio minuters spel och assisterade Kevin Brown till 2-0 två minuter senare efter ett av många mycket vackra anfall för ett spelsuget USA. Klasskillnaden var enorm där det Amerikanska laget radade upp klara målchanser.

– Jag trodde faktiskt att det skulle bli lite jämnare efter Nederländernas första match i går när de trots allt gjorde många mål, men det kändes bra. Det var en väldigt kul match att spela och vi trivs bra tillsammans i laget och har roligt ihop, säger Alexander Zitouini.

– Vi har haft en stökig förberedelse med baggage som inte kommit och inställt genrep, men nu känns det bra. Vi har siktet inställt främst lite längre fram med en förmodad match om femte,sjätte plats. Det är väldigt kul att spela här hemma och att det är en del folk på läktaren som kommer och tittar. Skoj att få vara med lite i målprotokollet idag också, avslutar Alexander Zitouni med ett leende.

Bäste målskytt i det Amerikanska laget blev Alexander Zitouni som  tillsammans med Kevin Brown och Darren Richardson stod för tre mål vardera.

Nästa match i Arena Vänersborg blev dagens andra lekstuga där Felix Callanders Norge besegrade Tyskland med utklassningssiffrorna 25-1 (9-1).  Felix svarade själv för fem mål och gick med det upp i ledning i skytteligan.

Andra skarpskyttar i Norge var Sondre Kristoffersen med sju mål och Jan Olav Löyning med fem. Tröstmålet för Tyskland svarade Michael Dunaev för. Ett Tyskland som var en skugga av vad de presterade dagen innan mot Nederländerna och där Johan Koch inte förmådde lyfta laget.

Text: Niklas Thonander
Kenneth Carlsson

Bild: Jorge Moreno