Tung förlust med 4-6, i text och bilder

Det såg ut som att kamraterna skulle kunna genomföra ett mirakel i andra halvlek när de gick till 3-5 de 5 första minutrarna och det såg ut som det var ett helt annat lag som var på isen i jämförelse med första halvlek. Men dessvärre gick det inte hela vägen trots total dominans av IFK i andra halvlek.

Läs mer och se bilder från matchen, klicka på – Läs hela inlägget

IFK startar matchen som de gjort tidigare med offensivt spel och redan i första minuten lägger Mikael Olsson en fin passning till Koch som går på skott men utanför mål. I 3:e minuten drabbas dessutom Vetlanda av en utvisning. Koch ger sedan Fagerström en fin boll i 6:e minuten där han i friläge med målvakt blir upphakad av Vetlandaförsvaret – men spelet går vidare enligt domaren. Olsson står åter igen för några fina slalomåkningar, varav en där han lägger in en fin passning till Lundqvist framför en rörig målbur men Lundqvist får inte kontroll på bollen. Vetlanda har svårt att ta sig igenom ett tätt försvar den första kvarten, de har ett par skott utanför mål.

Så långt såg det bra ut. Tills den 16:e minuten då nr 8 Björn Einarsson i Vetlanda får plocka ner bollen, ta med sig den långt ut på vänsterkanten och sätter ett stenhårt skott rätt upp i krysset. Sanslöst skott, från en sanslös vinkel. 0-1 Vetlanda.

Vänersborg fortsätter sedan rada upp chanser men kommer aldrig ända fram. Istället kommer Vetlanda igenom alldeles för enkelt även i den 23:e minuten och 0-2.

I den 37:e minuten slår Weiselius en fin lyrboll som Mayborn plockar ner bakom 3 vetlandaförsvarare och tar sig fram fri mot målvakt, blir totalt nerdragen, men lyckas på något sätt ändå få in bollen i mål, men domaren blåser straff. Bergwall sätter straffen lugnt och säkert, 1-2!

Men glädjen blir kortvarig när sedan Vetlanda minuten senare får en hörna som Erkenborn räddar men på något underligt sätt studsar bolluslingen ändå in i mål via en IFK-spelare till 1-3. Med stillastående försvarsspel hinner även Vetlanda öka på sin ledning till 1-4 innan halvtidsvila.

Vi går till paus med en känsla av att vi inte känner igen spelet sedan tidigare, visserligen radar kamraterna upp ganska många lägen under första halvleken, men den där energin och det täta försvarsspelet var någon annanstans.

Andra halvlek startar med att Fagerström får ett läge som får publiken att hålla andan, men skottet strax utanför. Istället går Vetlanda enkelt igenom IFK-försvaret och gör 1-5 i den 46:e minuten.

Mayborn går sedan snyggt igenom hela Vetlandaförsvaret men målvakt räddar till hörna. SMACK, ÄNTLIGEN, SÅ VIKTIGT! 2-5 Fagerström på hörna. Minuten senare går Koch ensam igenom hela det gula försvaret, blir neddragen – straff. Bergwall åker fram och sätter den lika säkert som första. 3-5!

Det som sedan följer är total dominans av IFK på planen så när som på några kontringar, men IFK-försvaret är mycket tuffare i 2:a. Med fart och energi håller man i taktpinnen och bollen hålls nästan på offensiv planhalva konstant, vilken förändring sedan första halvlek. Tack vare pressen man sätter på Vetlanda bryter Mayborn en boll och åker snyggt igenom försvaret, förbi målvakt och i MÅL! 71.33 – 4-5.

Kamraterna jagar sedan ett kvitteringsmål, vilket matchbilden också sa att de skulle få. I 79:e minuten få de en hörna som sitter stenhårt, i stolpen. Och närmare kommer dom dessvärre inte. På övertid tappar man istället bollen till Vetlanda som enkelt kan göra 4-6 på kontring. Återigen en mycket tung förlust ikväll.

På måndag tar vi emot Villa Lidköping hemma i Arena Vänersborg kl. 19.00, så varför inte satsa på en rejäl derbyskräll! I senaste mötet bjöds det upp till en riktigt underhållande målrik match.

Foto & bildtexter: Patrik Karlsson


Vetlandas målvakt Jonas ”Skorven” Persson är troligen glad över att så många i Kullen fans har kommit till Arena Vänersborg . Trevlig stämning från start!


5 minuter har gått Christoffer Fagerström tar sig igenom men blir hårt ansatt, får inget av domaren för detta…


Robin Lundqvist äntligen med i matchen igen, börjar med en snygg nedtagning.


Bergwall nedtryckt av en massiv Vetlanda press.


Vetlandahörna som tas om hand av Erkenborn.


Fagerström igen! Otroligt duktig!


Johan Koch försöker men det blir stopp! -får frislag!


Mayborn efter flera chanser hamnar han så här! -bollkoll från ovan. Efter flygturen så slår han in bollen i mål, domarna blir oense en vill ha straff o en vill ha giltigt mål.
Efter mycket prat så blir det straff.


Man undrar vem skall slå straffen? -Jodå Bergwall lägger omsorgsfullt upp bollen på straffpunkten…


Straffen slås stenhårt in i målet, Jonas Persson hinner inte med! äntligen spräcktes nollan, 1-2 blir ställningen nu.


Lyckan blir kort! Vetlanda gör 1-3 på hörna.


Än värre, missförstånd i IFK försvaret och Björn Einarsson gör det man måste i bandy ensam med målvakten – Mål, nu 1-4.


Johan Koch här i fullfart har redan passerat fem spelare nu är det bara några till. Blir i sistaläget upphakad och får en välförtjänt straff med sig.


Straffen sitter på samma ställe som den första. Nu står det 3-5 och IFK är på gång.


Just det! Bergwall sköt straffen ytterliggare en kanon – Gött! – nu snyter vi ut och ger dom en match.


Mikael Olsson på väg igenom igen och igen- vilken vilja!


Huvuddomaren Anders Kristiansson ger här Mayborn en utvisning för våldsamt slag, 10min.


Regelbrott! Mikael Olsson drar på med boll, Jesper Jonsson här bakom Mikael hänger inte med utan lägger sin klubba över Mikaels, -Hakning ger utvisning!


Mayborn jobbar sig själv in i denna situation via kortsidan avslutar med mål -Gött!


Mayborn tar ett snack med klubban och de är överens om att göra mera sådana mål i år.


Henric Eriksson var i slutskedet ofta nere vid offensiv hörnflagga och sökte situationer.
Men skall man som här ha Andreas Lysell på släp så blir det tungt.


Gul glädje! Erik Ivarsson går ner på knä för Johan Löfstedt som precis slagit in sista 4-6 målet och därmed säkrat vinsten för Vetlanda för idag.


Christoffer Fagerstöm, blott 18år, gör återigen en mycket bra match, får här svara på radiofrågor.


Inte är det roligt att förlora, men Henric tackar publiken och Älgarna men en enkel applåd för stödet.
Hälsar välkomna till måndagens hemmamatch mot Villa Lidköping.

Slut! -Syns på Måndagkväll.