Inför IFK Vänersborg – Tillberga Bandy, kl 19

PASSNINGEN – nr 96 – 16 feb 2011 – hämta som pdf

När han var liten var hans största dröm att spela i IFK:s A-lag. Idag är han som en pulsåder på planen som pulserar konstant och håller liv i hela laget genom sitt arbete, och han slutar aldrig. Vi pratar naturligtvis om – och med – nr 14, lagkaptenen, Henric Eriksson.

Han är inte bara elitbandyspelare, han är pappa också, och så jobbar han som lärare. Vi undrar naturligtvis hur den kombinationen är.

– Det går rätt så bra just nu. Förra säsongen var en rejäl omställning när jag blev pappa, men nu har jag varit pappaledig större delen av säsongen. Nu har jag precis börjat jobba igen, men är pappaledig på halvtid, så det fungerar bra, säger Henric.

Vad anser du är din viktigaste uppgift som lagkapten?

– Att jag alltid ger 100% själv och genom det visar vart vi ska. Jag tycker att prestationen på planen är det viktigaste som lagkapten, och att jag går i täten. Är jag i bra form så styr jag och ställer mer också på planen än vad jag kanske gör andra matcher.

Är det extra viktigt när ni har så många unga spelare i truppen?

– Jo på sätt och vis är det så, vi som har varit med lite längre ska hålla en högre och jämnare nivå. Det är ofta de yngre som avgör matcherna, men de kanske inte alltid kan hålla en jämn nivå, vilket vi äldre ska kunna göra.

Hur är det att vara just lagkapten i det läget ni befinner er just nu?

– Det är nog inte annorlunda för mig än för någon annan i laget. Det är ett utsatt läge, men man får försöka se utmaningen i det. Det är ändå roligt att spela matcher som verkligen gäller något, och nu kommer vi göra allt för att klara detta.

Du har alltid spelat i IFK, aldrig gjort några utflykter till någon annan klubb, hur kommer det sig?

– Mitt stora mål har alltid varit att spela i IFK:s A-lag. Ända sedan jag var liten och gick och kollade på A-laget, så har jag alltid velat spela här. Sen att jag har fått spela med landslagen har varit en bonus. Jag tycker aldrig det har funnits några andra bra alternativ heller, och jag är väl den som alltid skrivit nytt kontrakt tidigaste av alla, så ingen har hunnit värva mig, skrattar Henric.

Hur länge kommer du att fortsätta?

– Jag har ett år kvar i kontraktet, så ett år till är ju klart. Efter nästa år får vi se hur det blir. Man har familj, barn och villa att tänka på också, säger Henric utan att ge mig något bra scoop för dagen.

Slutligen, vad kan du säga om kvällens match mot Tillberg?

– Vi är heltaggade inför kvällens match. Det ska glöda om oss ikväll när vi går ut på planen! Gör vi det vi ska – så vinner vi, säger Henric med den mest stabila och övertygande rösten som får mig att tro på varenda ord.

Läget i laget

Petter Andersson och Richard Wallin Kamperin har varit sjuka i veckan och är osäkra för spel. Enligt tränare Berner är det inte klart vilka som går in istället om de inte kommer till spel, utan det kommer avgöras under dagen.

VÄLKOMNA!