Vänercupen P18 kommande helg

Tränaren Tobias Larsson ser fram emot helgens matcher i Vänercupen för P18 lag

Till helgen är det dags för årets upplaga av Vänercupen för de yngsta juniorerna i P18. I år är det IFK Vänersborg som arrangerar cupen och det bjuds på många bra matcher under en intensiv helg. -Vänercupen blir vår första stora värdemätare i skarpt läge. Nyttiga matcher för oss att spela inför stundande seriespel, säger en av lagets tränare Ronny Wahlberg. IFK spelar sin- och turneringens första match klockan 08.00  på lördagsmorgonen då laget ställs mot norska Stabaek. 19.15 möter vårat 18-årslag sedan Västerås SK i sin avslutande gruppspelsmatch och det är ett laddat IFK som ser fram mot helgen.

 -Det skall bli väldigt kul med tävlingsmatcher mot bra motstånd. Lite annorlunda mot vanliga träningsmatcher. Vi är nöjda med vår försäsongsträning där vi kört tre gemensamma träningspass i veckan sedan början av april, där killarna verkligen har hängt i och tränat bra, säger huvudtränaren Tobias Larsson. -Tyvärr har vi lie förkylningar som härjar i truppen och som stört träningsuppladdningen lite de senaste dagarna, men förhoppningsvis är alla med på lördag.

I grupp B gör uppsalalaget IK Sirius, Villa/Lidköping och ryska SKA Neftyanik upp om söndagens finalplatser  i en på pappret stentuff grupp. Neftyanik bli onekligen en extra krydda för publiken i årets upplaga av Vänercupen.  Det ryska storlaget kommer utöver helgens cupspel även att förlägga två ispass i Arena Vänersborg, innan de åker vidare till Västerås för ytterligare uppladdning och cupspel inför sin fortsatta tävlingssäsong.

 Vi önskar vårat P-18 lag stort lycka till i helgens Vänercup och hälsar publik och övriga föreningar välkomna till Arena Vänersborg. 

Gruppindelning och spelschema

Grupp A                                      Grupp B

Stabaek                                        Villa Lidköping

IFK Vänersborg                            SKA Neftniaynik

Västerås SK                                 IK Sirius

Spelschema

Lördag 23/9

08.00 Stabaek – IFK Vänersborg, 10.15 Villa Lidköping – SKA Neftniaynik, 12.30 Västerås SK – Stabaek, 17.00 IK Sirius – Villa Lidköping, 19.15 IFK Vänersborg – Västerås SK, 21.30 SKA Neftniaynik – IK Sirius

Söndag 24/9  Placeringsmatcher

11.00 3:an Grupp A – 3:an Grupp B, 13.15 2:an Grupp A – 2:an Grupp B, 15.30 Final 1:an Grupp A – 1:an Grupp B