Välkomna till sista dammatchen för säsongen

På söndag 19 februari spelar Damlaget sista matchen för säsongen i Allsvenskan Dam Södra. Det är Karlstadslaget Västerstrands AIK som står för motståndet. Lagen möttes i säsongens första match i mitten av november, den matchen vann IFK med 2-10.

Senaste matcherna för de båda lagen var förra helgen då de båda mötte Skirö AIK U-lag. Västerstrand tog på lördagen sin andra vinst (3-5) för säsongen, medan IFK fick se sin serie av vinster brytas då man förlorade med 8-1 på söndagen. En tuff match för IFK, då Skirö passade på att lufta en hel del av sina spelare från Elitlaget i den matchen. Men, det var överlag ett bra spel från IFK, vi gör en bättre match än mot Villa, det vi tappade på var några misstag som Skirö direkt utnyttjade. Bästa IFK spelaren på plan var 14 Angelica Svensson som hittat in i sin nya position som högerhalv, hon gör en fantastiskt bra match där, säger Martin Frändberg.

Söndagens match är alltså sista för säsongen. Målet är så klart att vinna matchen, och med det ta sig förbi Villa Lidköping i tabellen till en fjärdeplacering. Tre poäng bakom hotar Tranås BoIS som har två matcher kvar att spela. Västerstrand ligger på en åttonde plats på fyra poäng, med två matcher kvar att spela. I toppen av tabellen är det redan klart, Hammarby IF som ligger tvåa efter Västerås SK U kommer kvala till Elitserien, de möter IFK Rättvik som kommer vinna Allsvenskan Dam Norra. Västerås SK U får inte kvala då VSK redan spelar i Elitserien.

Vad är upplägget inför säsongsavslutningen Martin Frändberg? Det blir en annan uppställning än förra mötet, fem spelare ur ordinarie uppställningen borta, pga skador och av andra orsaker, men vi har ju en stark trupp att fylla på ifrån, så vi ska kunna göra en bra match av det.

Välkomna alla IFK Vänersborgssupportrar till Arena Vänersborg och heja fram vårt Damlag i säsongens sista match!!

Text: Mats Ahlstedt
Bild: Mats Ahlstedt