VÄLKOMMEN TILL IFK, FELIX PHERSON

Felix Pherson från Edsbyn är klar för spel i IFK Vänersborg

IFK Vänersborgs andra nyförvärv för året blev klart lagom till första april. Det är Felix Pherson från Edsbyns IF som har signerat ett två-årskontrakt med IFK, och han kommer alltså att ha Arena Vänersborg som hemmaplan de kommande åren.

– Det känns riktigt bra, säger Felix på telefon från Edsbyn. Jag har fått en jättebra bild av klubben och fick ett väldigt fint bemötande när jag var och hälsade på, så det kändes rätt direkt, och det var ett ganska enkelt beslut att ta.

Felix och hans familj besökte Vänersborg för en tid sedan och då träffade han bland annat Stefan Karlsson och Jocke Hedqvist.

– Fick ett väldigt bra intryck av IFK och det känns att klubben satsar framåt.  Jag har också pratat en hel del med Jocke efteråt, och det ska bli väldigt kul att få spela tillsammans med honom, menar Felix.

Sportkommitténs ordförande i IFK, Tommy Hjert är naturligtvis nöjd över Felix namnteckning:

– En ung och ambitiös kille som kommer att bli ett fint tillskott för IFK, det är jag helt övertygad om, säger Tommy och fortsätter:

– Vi har haft ögonen på Felix i några år, och nu kändes som om det var dags. Han är ung, men har varit startspelare i Edsbyn i flera år. Han är en välutbildad bandyspelare, med bra skridskoåkning, och stark fysik. Han har också klart deklarerat att han vill lära sig mer och fortsätta att utvecklas tillsammans med oss i IFK, och det är vi väldigt glada för.

– Stark fysik vet jag inte, men temperament det har jag, säger Felix med ett skratt. Men det blir nog bättre med åren.

Dalmasen Felix Pherson som fyller 22 år senare i år, har IFK Rättvik som moderklubb men har de senaste fem säsongerna spelat för Edsbyn. Där har hans position i laget varierat mellan halv och mittfält.

– Jag har mestadels spelat halv, men fick kliva upp på mitten förra säsongen när Hans Andersson kom hem från Ryssland. Det funkar bra på båda positionerna för jag tycker jag är ganska så allround som bandyspelare. Självklart har jag mycket kvar att lära, och det ska bli inspirerande att få Stefan Karlsson som tränare, säger Felix.

I början på maj går flyttlasset för Felix och hans flickvän Linnea, och flytten till Vänersborg var också en av anledningarna till klubbytet.

– Jag tycker Vänersborg verkar vara en trevlig stad, med närhet både till Göteborg och till västkusten, så det blir lite annat än Edsbyn.

– Vi tror verkligen att Felix ska trivas hos oss i IFK och i Vänersborg.  Han har rätt personlighet, och är i samma ålder som många av våra killar, så han kommer att passa väldigt bra in i vårt lag, säger Tommy Hjert som avslutning.

IFK Vänersborg hälsar Felix och Linnea varmt välkomna till Vänersborg!

Text: Svante Johansson