Välkommen på is!

I morgon är det ispremiär för barnen boende på Restad gård. Och enligt projektledare Alexander Mayborn har de verkligen längtat efter detta.

Jag var på Kumlienskolan förra veckan och träffade barnen. Jag förklarade att nu var inlinesåkningen över och att vi skulle köra igång skridskoåkningen på riktigt. De brast ut i stort jubel och ögonen fullkomligt lyste på barnen. Det var verkligen underbart att se.

I morgon 13.30 till 14.30 är det alltså dags för första träningspasset.

Men långt ifrån de sista. Träningar kommer hållas flera månader framåt.

Varje fredag fram tills isen försvinner är det träning som gäller.

Efteråt fikar vi tillsammans och småpratar, det är en minst lika viktigt del som själva bandyspelandet, förklarar Mayborn.

Självklart vill vi även att barnens föräldrar och syskon följer med och umgås. Sedan är ju nästa steg är ju att koppla på Vänersborgs kommuninvånare mer och mer. Barnen i vår kommun ska självklart vara med och åka tillsammans med barnen på Restad gård. Det är mötet människor emellan som är det allra viktigaste.

Om någon som läser detta känner att ”wow detta vill jag vara med och hjälpa till med”. Hur gör man som privatperson då?

Det enklaste man kan göra, det är egentligen att man dyker upp i Arenan, knackar mig på axeln och säger ”jag vill vara med och hjälpa till”.

Svårare än så behöver det inte vara. Annars kan man kontakta IFK Vänersborgs kansli så löser vi det den vägen. Det finns alltid något man kan hjälpa till med, knyta skridskor, dela ut fika eller vara med på isen.

Man gör en oerhört viktig instats och att man kommer få känna mycket mycket glädje, avslutar Mayborn.

IFK Vänersborg vill passa på att tacka Sohlberg Buss som ser till att barnen kommer färdas tryggt till och från arenan. Hemköp Torpahallen som bistår med fika efter träningspassen och till Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg som skall hjälpa till och lära barnen grunderna i skridskoåkning. Dessutom vill vi tacka er underbara människor som skänkt inlines och skridskor till oss så vi nu kan sätta igång. Tack Vänersborgarna! ‪#välkommen‬